Pretparken Duitsland top 10

Als je alle attractieparken in Nederland zat bent, dan ga je toch gewoon naar Duitsland met zijn vele pretparken? Hier een top 10. Ben je overigens zelf wel eens naar een pretpark in Duitsland geweest, bijvoorbeeld Europa-park of een ander attractiepark dan kan je hieronder je mening geven. Vergelijk de pretparken en attracties en maak een leuke keuze!

Bekijk hier de aanbiedingen >>

Top 10 pretparken van Duitsland

 1. Europa-park in Rust is op Disney-Parijs na het grootste pretpark van Europa, ze hebben 6 dark-rides, 12 rollercoasters waarvan de Silver-Star met 73m hoog een topper is. Sinds 2017 is er het Voletarium een panoramavliegsimulator.
 2. In Movie-park Duitsland in Bottrop is alles uiteraard op films gebaseerd. De shows zijn schitterend en de 16 extreme thrillrides zijn waanzinnig met zelfs een overdekte! Lopend door de Walking Dead krijg je in het ‘spookhuis’ een live ervaring die je niet snel zult
  Duitsland top 10
  Bron: http://www.europapark.de/nl

  vergeten.

 3. Phantasialand bij Keulen, wordt wel Disneyland Duitsland genoemd. Met zijn fantastische shows is dit niet zo vreemd. Wil je meer adrenaline dan neem je van de 20 thrillrides bijvoorbeeld de Taron-achtbaan, viervoudig wereldrecordhouder.
 4. LEGO-land, Günsburg heeft 40 attracties rondom levensgrote figuren van LEGO. Spot ‘echte’ giraffen van LEGO! Alles is zo prachtig gemaakt dat je zou vergeten dat er ook nog spannende rollercoasters zijn.
 5. In Soltau ligt Heide-Park, met vijf achtbanen waaronder Big Loop met twee loopings. Krake, Limit, Flug der Dämonen, en Desert Race zijn minstens zo spannende rollercoasters en twee keer raden wat je in Scream doet.
 6. Erlebnispark in Tripsdrill heeft een dierentuin. Als dat niet spannend genoeg is kun je in zes adrenaline coasters en waterattracties.
 7. In Hassloch kun je in Holiday Park Plopsa vrij gillen in de Anubis Free Fall Tower en je hebt waterpret voor tien.
 8. Fort Fun in Bestwig, heeft de enge Speed Snake kurkentrekker, een rodelbaan en twee waterrides.
 9. In Zirndorf is Playmobil Funland voor de kleinsten onder ons met levensgrote Playmobil-figuren.
 10. Wunderland Kalkar zit in een oude elektriciteitscentrale en heeft met achtbanen, 40 attracties.

Bekijk hier alle pretparken met korting =>

Beste attractieparken in Duitsland

Wanneer je alle pretparken in eigen land bezocht hebt en de verschillende rollercoasters je niet meer kunnen verrassen, kun je nog altijd de grens oversteken voor een dagje vol plezier. Duitsland heeft een grote reputatie wat themaparken betreft en sommigen beweren zelfs dat de mooiste parken zich in Duitsland bevinden.

1. Phantasialand

Pretparken Duitsland Phantasialand
Bron: http://www.phantasialand.de/nl/

Niet ver van de Belgische grens vind je Phantasialand, nabij Keulen. Op de website beweren ze het beste pretpark van Duitsland te zijn en daar zullen ze niet zo ver vanaf zitten. De laatste jaren heeft het park fors geïnvesteerd in nieuwe attracties en dat heeft hen geen windeieren gelegd. Jaarlijks bezoeken zo’n miljoen mensen het attractiepark. Naast de recordbrekende high-speed-achtbaan TARON en de RAIK familie boomerang zijn er dagelijks ook talloze shows.

2. Moviepark

In dit themapark zullen filmliefhebbers zich zeker niet vervelen. Met verschillende blockbusters als thema is het park onderverdeeld in een Old West, Santa Monica Pier, Streets of New York, Nickland en een Hollywood Street Set. Met traditionele adrenaline opwekkende rollercoasters zoals de Bermuda Triangle en de nieuwe Star Trek Enterprise attractie zit je gegarandeerd goed. Het park is gelegen in Bottrop-Kirchhellen tussen Dortmund en Duisburg.

3. Europa-Park

Het grootste pretpark van Duitsland, en voor heel wat bezoekers ook het meest indrukwekkende, is Europa-Park. Zoals de naam doet vermoeden is het thema hier het Europese continent. Het attractiepark behoort niet alleen tot de beste pretparken van Duitsland, maar het is ook het op één na best bezochte attractiepark van Europa. Enkel Disneyland Parijs doet nog beter. Het attractiepark is opgebouwd rondom een aantal landen als thema. Zo komen landen als Italië, Nederland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Spanje, Duitsland en Rusland aan bod. Ondertussen zijn er ook attracties gebouwd met Griekenland, Portugal en IJsland als thema. Europa-park telt verschillende hotels binnen zijn grondgebied waar je kan overnachten in het thema waar deze zich bevinden. En een overnachting is helemaal niet zo onlogisch, want met meer dan 100 attracties en shows is het onmogelijk om alles op één dag te zien.

4. Legoland Duitsland

Het echte Legoland vind je in Billund, Denemarken, maar voor wie dat net even te ver is om naar toe te reizen is er ook Legoland Duitsland. Het is gelegen tussen München en Stuttgart, in het stadje Günzburg. Hier vind je zo’n 40-tal attracties opgebouwd rondom het meest populaire speelgoed ter wereld: Lego. Het park wordt vaak bezocht door families met kinderen die op doorreis zijn, maar het is zeker de moeite voor een dagtrip evenzeer.

5. Heide-park

Als we pretparken in Duitsland gaan bekijken, puur op oppervlakte, dan moeten we vaststellen dat Heide-Park het op een na grootste attractiepark van Duitsland is. Hier vind je ruim veertig attracties, waarvan maar liefst 8 achtbanen. Toch staat het park eerder bekend om zijn vele waterattracties waardoor het een erg leuke uitstap is op een warme zomerdag. Naast de vele attracties, kan je er ook heel wat shows bezichtigen.

Bekijk hier de ticketveilingen >>

Wat vind jij het beste attractiepark/pretpark van Duitsland? Laat dan hieronder een bericht achter.

Last updated: vrijdag 5 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *