Pretparken in Drenthe

Met een boot door een olifantenvallei? Gillend van 0 naar 65km/u? Naar het Kabouter Klauter Kasteel? Dat kan allemaal in Drenthe! Deze provincie heeft veel mogelijkheden voor een dagje uit en kent een aantal pretparken waarvan er drie hier besproken worden. Hier kan je een overzicht vinden met meer pretparken in Drenthe: https://www.drenthe.nl/te-doen-te-beleven/pretparken-dierentuinen.

Bekijk hier meer over Plopsa Indoor Hasselt >>

Pretparken & Attractieparken in Drenthe.

Pretpark Drenthe
Bron: https://www.drouwenerzand.nl/

Het is niet verzonnen, in Wildlands kun je echt met een houten vlot door een olifantenvallei. In Wildlands, vroeger Emmer Zoo, kun je op spectaculaire wijze de dieren ontdekken. Dieren? Is het nou een pretpark of dierentuin? Toch wel een pretpark want het is een park waar je veel pret beleeft. Er zijn drie werelden om te ontdekken: Jungola, Serenga en Nortica. In Nortica maak je een 4D-ride door de bevroren wereld van ijsberen en pinguïns.

Vind je dit te koud dan maak je een Serenga-Safari langs leeuwen en andere gevaarlijke bewoners van de woestijn. In de Jungola klim je via touwbruggen langs apen en vaar je op een vlot langs de olifanten. Als je weer buiten bent, denk je echt dat je op vakantie in een ver land bent geweest!

Zijn dieren toch niet je ding, dan kun je ponyrijden in het Drouwenerzand Attractiepark. O dieren waren niet je ding, dan neem je toch gewoon een thrill ride in een van de spannende achtbanen of andere adrenalinetrekkers? Je kunt er twisten in de Twister, draaien in de Spinning Coaster, en dan heb je de Piratenboot, de Hunebed8baan, de Para jump, de Break Dance en de XLR8 waar je van 0 naar 65km/u in één seconde gaat, nog niet eens gehad.

Ben je korter dan 1.20m dan ga je misschien liever naar het Attractiepark Sprookjeshof. Daar vind je het Kabouter Klauter Kasteel, een bos met spannend uitgebeelde sprookjes en een superfijne speeltuin!

Wij wensen je heel veel plezier! Jouw ervaring delen met anderen? Laat dan hieronder een bericht achter.

Bekijk de attractieparken op de kaart.

Last updated: vrijdag 5 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *