DoeZoo insektenwereld

DoeZoo insektenwereld

Bij DoeZoo in Leens draait het allemaal om het beleven van de natuur. Niet alleen kijken, maar doen! Je maakt hier volop gebruik van al je zintuigen en maakt kennis met die van de dieren. Aan de hand van de vijf zintuigen horen, ruiken, zien, voelen en proeven ga je op ontdekking. Dat is redelijk uniek, want bij de meeste dierenparken in Nederland mag je alleen maar naar de dieren kijken. Bij DoeZoo heb je tijdens rondleidingen daarnaast vaak ook de kans om ze te aaien, vast te houden en te voeren!

Bekijk hier de overnachtingen in Groningen om naar DoeZoo te gaan >>

Op ontdekking in DoeZoo.

DoeZoo insektenwereld

Bron: http://doezoo.nl/

Bij DoeZoo is er van alles te doen. De rondleidingen door het park zijn een echte aanrader, want zo kom je van alles over de dieren te weten en kun je ze van heel dichtbij zien en vaak zelfs aanraken. Bezoek ook de natuurtuin en de wilde bloementuin met bijen en vlinders. In de bijen- en hommelhut lees je alles over deze insecten. Ook een wandeling over het uilenpad met diverse soorten uilen is een leuke belevenis. Binnen vind je een rariteitenkabinet en de DoeZoo zolder waar ook van alles te doen en te bekijken is. Vergeet niet om in het winkeltje een leuk aandenken aan je dagje DoeZoo te kopen.

De dieren.
Insecten staat centraal bij DoeZoo. Deze kleine kriebelbeestjes vormen de grootste diergroep op de wereld, maar krijgen vaak maar weinig aandacht. DoeZoo brengt daar verandering in. In dit park leer dat insecten eigenlijk helemaal niet zo griezelig of vies zijn, maar vooral erg interessant en nuttig. Zo verspreiden ze stuifmeel, ruimen rommel op en zijn voedsel voor grotere dieren. Deze dieren zijn trouwens ook te zien bij DoeZoo. Denk bijvoorbeeld aan de neusbeer, slang, kikker, uil, eekhoorn, egel, vogelspin en hagedis. Samen zorgen ze ervoor dat jij een leuke, leerzame en zeer gevarieerde dag kunt beleven in DoeZoo Leens.

Bekijk hier meer informatie over de tickets.

Een vraag of opmerking plaatsen kan hieronder.

DoeZoo insektenwereld
4.6 met 5 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.