Disneyland Parijs adres

Wat zijn de adresgegevens van pretpark Disneyland Parijs?
Europa’s grootste pretpark is gevestigd in Marne-la-Vallée, zo’n 40 kilometer ten oosten van de Franse hoofdstad. Nederlandse bezoekers kunnen het park relatief gemakkelijk bereiken met zowel de auto, trein als het vliegtuig. Kies je ervoor om met de auto naar Disneyland Parijs te komen (Disneyland Parijs adres), dan kun je onderstaand adres invoeren in je navigatiesysteem:

  • Disneyland Parijs
    Avenue Jules Verne 1
    77777 Chessy Frankrijk

Bekijk hier alle gegevens van het pretpark >>

Het adres van Disneyland Parijs en de kaart

Grote parkeerplaats gegevens Disneyland Parijs

Er zijn echter meerdere adressen die je in kunt voeren om het park te bereiken. Zo adviseert de officiële website het volgende adres, dat je direct naar de grote parkeerplaats van Disneyland leidt:

Boulevard du Parc
77700 Serris

Zorg er wel voor dat het navigatiesysteem je over de snelwegen stuurt, en je niet over allerlei zogenaamde korte binnenwegen wordt geleid. Wie in een van de officiële Disney Hotels verblijft, kan bovendien voor de snelste route de coördinaten van het desbetreffende hotel vinden op de officiële website van Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs adres
Bron: http://www.disneylandparis.nl/

Vanuit Utrecht doe je er met de auto circa 5 uur over om Disneyland Parijs te bereiken.

Eenmaal aangekomen bij het park moet je de auto natuurlijk ergens kwijt. Gasten van de Disney Hotels kunnen zowel op de parkeerplaats bij het hotel als bij het park gratis parkeren tijdens hun verblijf. Overige bezoekers betalen €25,- per dag voor het parkeren van hun auto op de Disney Car Park.

Met het openbaar vervoer

Disneyland Parijs is ook met het openbaar vervoer goed te bereiken. Zo reis je met de Thalys al voor enkele tientjes naar station Paris Gare du Nord, dat gelegen is in het centrum van de stad. Vanuit hier ben je in ongeveer een uurtje op het park. Neem eerst de RER naar station Chatelet Les-Halles, waar je vervolgens overstapt op de RER naar Marne-la-Vallée. Je bevindt je nu vrijwel voor de ingang van Disneyland Parijs.

Je hebt daarnaast de mogelijkheid om eerst naar Brussel Zuid (Midi) te reizen, en vandaar uit de TGV te nemen die je rechtstreeks naar station Marne-la-Vallée brengt. Er zijn tevens plannen om vanaf april 2019 ook vanuit Nederland dagelijks een snelle trein te laten rijden waarmee je binnen enkele uren in Disneyland bent. Opstappen kan in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam.

Reis je toch liever met het vliegtuig? Disneyland bevindt zich niet ver bij de luchthaven Paris Charles de Gaulle vandaan, dat op ruim een uur vliegen vanaf Schiphol ligt. Vanaf het vliegveld reis je met de trein, de Magical Shuttle bus of een huurauto snel naar Disneyland Parijs. Wij wensen je ontzettend veel plezier!

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig om te lezen? Deel dit dan op social media.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *