Of je nou 80 of 3 jaar oud bent, dieren kijken is en blijft een leuke bezigheid. Je kunt je er dagen mee vermaken, want iedere keer is er wel weer iets anders leuks te zien. Een giraf die zijn tong uitsteekt of een rennende olifant. Dat zijn dingen die je waarschijnlijk nog nooit hebt gezien, maar wat je zomaar tegen kunt komen in Diergaarde Blijdorp.

Alle gebieden van Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/

Diergaarde Blijdorp is ingedeeld in 5 verschillende gebieden met daarin dieren die in het wild in dezelfde regio’s met elkaar samen leven. In het oceanium vind je alle dieren die onder water leven. Je kunt hier door een tunnel lopen terwijl er haaien en roggen over je heen zwemmen. Ook Nemo is hier te vinden, maar dan moet je natuurlijk wel goed zoeken. In Afrika vind je de inmiddels wereldberoemde Bokito.

Gelukkig kun je hem tegenwoordig veilig bewonderen vanachter een dikke glazen muur. Verder kom je hier ook wat schattigere dieren tegen, zoals de maki’s. In Zuid-Amerika, Azië en Australië vind je verschillende dieren die in deze gebieden voorkomen. Er zijn in totaal maar liefst 5800 dieren in dit park die je allemaal kunt komen bewonderen.

Meer dan alleen dieren

Naast alle mooie diersoorten die je kunt bekijken, is er nog meer te beleven in Diergaarde Blijdorp. Zo kun je foto’s bekijken van hoe het park er vroeg uitzag of een van de 22 rijksmonumenten bezoeken.

De bereikbaarheid

Langskomen bij Diergaarde Blijdorp is heel leuk en het is ook nog eens gemakkelijk te bereiken. Met het openbaar vervoer stap je uit voor de deur en fietsen kun je gratis parkeren in de daarvoor bestemde stalling. Als je met de auto komt, moet je een kleine bijdrage van 9 euro om de hele dag te mogen parkeren. Diergaarde Blijdorp staat al ver van tevoren aangegeven met borden op de (snel)weg, dus je kunt bijna niet verkeerd rijden.

Diergaarde Blijdorp op de kaart:

Meer leuke uitjes.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Diergaarde Blijdorp? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: dinsdag 26 februari 2019

1 reactie

Moderator · 26 februari 2019 op 13:28

Wat is jouw mening over dit dierenpark?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *