Dierentuinen Nederland

Voor een klein landje als Nederland herbergt het erg veel dierentuinen. En al deze dierentuinen zijn mateloos populair blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Sommige dierentuinen ontvangen honderdduizenden bezoekers op jaarbasis, maar er zijn ook dierentuinen die met gemak een miljoenenpubliek weten te bereiken. Het is dus duidelijk dat Nederlanders gek zijn op dieren. En terecht ook, want dierentuinen dienen niet enkel ter vermaak. Vooral voor kinderen kan een dierentuin heel educatief zijn. Hierbij een overzicht van de meest populair dierentuinen in Nederland. Ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een prachtig dierenpark/dierentuin.

Bekijk hier het mooiste dierenpark >>

De populaire dierentuinen in Nederland

  • Artis

Artis is de oudste dierentuin van Nederland die reeds in 1838 is opgericht. De dierentuin ligt in hartje Amsterdam en is goed te combineren met een bezoekje aan de stad zelf. Artis heeft een enorme groei doorstaan en heeft intussen al rond de 900 dieren als bewoners. Er is een Afrikaanse savanne, een vlinderpaviljoen en een planetarium, zodat een bezoek aan Artis ook nog eens heel leerzaam is.

  • Ouwehands Dierenpark Rhenen

Ouwehands dierenpark is vooral de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Dit heeft de dierentuin vooral te danken aan de komst van Wu Wei en Xing Ya, de enige twee pandaberen in Nederland. Hiervoor is speciaal het Pandasia opgericht. Ook voor kinderen is Ouwehands dierenpark heel leerzaam. Dit gebeurt namelijk op spelenderwijs via een speeljungle. Maar de dierentuin heeft nog talloze andere dieren, van leeuwen tot ijsberen.

  • Burgers Zoo

Burgers Zoo ligt al in de fraaie groene omgeving van Arnhem. Deze natuur vind je in het hele park terug. Het leuke aan Burgers Zoo is dat je van het ene ecosysteem naar het andere ecosysteem loopt. Zo loop je van het ene moment in de woestijn met de daarbij behorende dieren en het andere moment loop je door een overdekt tropisch regenwoud, waar alle dieren die daar horen ook te zien zijn. Tijdens de Burgers Zoo safaritocht zie je de bekende wilde dieren zoals leeuwen, tijgers en neushoorns.

  • Dierentuinen Nederland
    Bron: https://www.beeksebergen.nl/

    Diergaarde Blijdorp

Ook tot één van de oudste dierentuinen van Nederland behoort Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Het park is in 1855 gestart als een pauw- en fazantenpark in het centrum van Rotterdam. Vlak na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog verhuisde het park naar de wijk Blijdorp, waar het nog steeds staat. Het park is bekend om de zeldzame okapi’s waar er vorig jaar twee van zijn geboren en de gorilla Bokito.

  • Beekse Bergen

De Beekse Bergen is een iets andere dierentuin dan de overige dierentuinen in Nederland. Hier kun je namelijk de dieren spotten die ook werkelijk in het wild leven via een safari. Je kunt een safaritour doen met je eigen auto, maar ook per bus, boot of wandelend via een daarvoor aangelegd pad.

Bekijk hier de website van Beekse Bergen >>

Wij wensen je heel veel plezier!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Dierentuinen in Nederland? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares