Dierentuin top 10

Een bezoekje aan een zoo of dierenpark is een van de leukste familie-uitstapjes die je kan maken op een mooie zomerdag. Het is niet alleen een ideale manier om je kinderen te entertainen de hele dag door, maar ook volwassenen amuseren zich bij het zien van deze exotische dieren. Hier zijn alvast de 10 beste dierenparken van Nederland. Lees hieronder meer over de dierentuin top 10.

Bekijk hier het mooiste dierenpark >>

De top 10 dierenparken in Nederland

1. Gaiazoo

Gaiazoo in Zuid-Limburg werd in 2012 nog verkozen tot mooiste zoo van de Benelux. Naast de verschillende wereldregio’s die je aandoet op één dag, van de Afrikaanse savanne tot het regenwoud, hebben ze hier ook heel wat dieren die ze in

Dierentuin top 10
Bron: https://www.gaiazoo.nl/nl/

geen enkele andere Nederlandse dierentuin hebben zoals Iberische wolven, grootoorvossen en boshonden.

2. Apenheul

Apenheul in de Veluwe is uniek, want het heeft enkel maar apen. Daarnaast lopen ze nog eens vrij rond (behalve de gorilla).

3. Dierenpark Amersfoort

Een leuke zoo voor kinderen, want naast de vele wilde dieren heb je ook een Dinobos en de mogelijkheid om met een bootje langs de apen, giraffen en zebra’s te varen.

4. Dierenpark Emmen

Dit dierenpark bestaat uit twee delen. Enerzijds kan je heel wat dieren bewonderen, maar daarnaast is er ook een binnenspeelpark waar kinderen kunnen klimmen en glijden.

5. Dolfinarium Hardewijk

Het dolfinarium is de beste dierentuin als je houdt van zeedieren. Naast dolfijnen, vissen en zeehonden, kan je er ook walvissen zien. Meer informatie.

6. Safaripark Beekse Bergen

Een van de populairste dierenparken van Nederland. Hier rijd je als het ware met je eigen wagen door de Afrikaanse savanne. Zonder de Nederlandse grenzen over te steken! Meer informatie.

7. Ouwehands Dierenpark

Het Ouwehands Dierenpark in Rhenen heeft tal van exotische dieren zoals witte tijgers en witte leeuwen, maar het meest indrukwekkende is wellicht het berenpark, waar tal van berensoorten en wolven in de vrije natuur kunnen leven.

8. Artis

Artis is een van de oudste dierentuinen in Nederland. De zoo die gelegen is in het hartje van Amsterdam bestaat al sinds 1838. Naast de vele dieren, zijn ook de bouwwerken indrukwekkend.

Bekijk de tickets voor ARTIS >>

9. Burgers Zoo

Dit dierenpark behoort tot de grootste van Europa met ruim 10000 dieren. Zo kan je er echt door de jungle lopen.

10. Blijdorp

Gelegen in het centrum van Rotterdam. Zonder meer het populairste dierenpark in Nederland. Vooral bekend omwille van de gorilla Bokito die in 2007 even door het park ging wandelen. Ondertussen is een hogere muur gebouwd zodat dit niet meer kan voorkomen in de toekomst.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de top 10 dierentuinen? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares