Op zoek naar een leuk dierenpark? Ouwehands Dierenpark is zeker een aanrader! Het dierenpark is te vinden in Rhenen, dat ligt in de provincie Utrecht, midden in het land. Dit pretpark is voor iedereen bereikbaar. Maar waarom zou je voor Ouwehands Dierenpark moeten kiezen? Lees hieronder meer over het dierentuin in Rhenen. Wij wensen je ontzettend veel plezier met dit leuke dagje uit.

Bekijk hier de overnachtingen in Rhenen >>

Dierentuin Rhenen, Ouwehands Dierenpark.

1. Pandasia
In Ouwehandsdierenpark is leven twee reuzenpanda’s: Wu Wen en Xing Ya. Hun verblijfplaats is omgebouwd tot een traditionele, Chinese wereld, waar je alles over Panda’s en andere Aziatische dieren te weten kunt komen. De Chinese inspectie noemde het pandaverblijf: ‘Het mooiste en grootste pandaverblijf van Europa!’

2. Expeditie berenbos
Een twee hectare groot bos is omgetoverd tot een groot berenverblijf, met een waterval, rotsen en een vijver. De leefomgeving van de bruine beer is in Ouwehands Dierenpark zo goed mogelijk nagebootst, zodat het natuurlijke gedrag van de beer

Dierentuin Rhenen

Bron: https://www.ouwehand.nl/

wordt gestimuleerd. Dompel je onder in de wereld van de bruine beren.

3. Gorilla Adventure
Oog in oog met grote apen, Gorilla’s! In Ouwehands Dierenpark kun je 80 meter klimmen en klauteren door een grote kloof, waardoor je 10 meter boven de grond komt te staan. Tijdens deze wandeling leer je van alles over de Gorilla’s en kom je oog in oog met hen te staan.

4. RavotAapia
Houd je van uitdagingen? Van lekker ravotten, klimmen en klauteren? Dan is deze RavotAapia precies wat voor jou! Dit is een overdekte speeljungle van 4000 m2, waar je gaandeweg van alles over apen leert! Klauter omhoog over een klimwand en laat je slingeren als een aapje. Ook kun je met een treintje, Jungle Express, door het gebied rondrijden, de jungle bekijken en ondertussen informatie beluisteren over apen. Echt een aanrader voor kinderen, jong en oud!

5. Neus aan neus
Ben je fan van ijsberen? In Ouwehands Dierenpark kun je neus aan neus staan met hen, achter een 12 bij 4 meter hoge wand. Natuurlijk kun je ze ook in een gebied zien, in een soort toendra.

6. Academie
Voor de leergierigen onder ons heeft Ouwehands Dierenpark ook nog wat bedacht! In de zogenaamde academie bewonder je schedels, eieren, vachten en nog veel meer. Je kunt er van alles leren over dieren en ze nog eens vanbinnen zien! Ook zijn er bijzondere insecten, zoals bijvoorbeeld wandelende takken.

Zoals je hierboven leest, Ouwehands Dierenpark is een educatieve dierentuin, waarin geprobeerd is om dieren op een zo natuurlijk mogelijke wijze te laten zien en leven. De dierentuin is toegankelijk voor jong en oud. Écht een bezoekje waard!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Dierentuin Rhenen (Ouwehands Dierenpark)? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: dinsdag 26 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *