Aan de Nederlands-Duitse grens bij Enschede ligt het graafschap Bentheim. Hier ligt ook een dierentuin, namelijk ‘Tierpark Nordhorn’. Het is een dierentuin met ruim 2000 dieren bestaande uit ongeveer 100 verschillende soorten. De dierentuin ligt aan de Vecht en heeft zoveel mogelijk van de oorspronkelijk natuur behouden. Hierdoor zijn ook veel dierenverblijven op een natuurlijke manier van elkaar gescheiden. Het park zelf is 10 hectare groot en herbergt talloze bedreigde diersoorten waarvoor de dierentuin een speciaal fokprogramma voor heeft opgezet. Op deze manier hoopt de dierentuin bij te dragen aan het voortbestaan van deze bedreigde diersoorten. Jaarlijks bezoeken ongeveer 300.000 de dierentuin, waarvan ruim de helft Nederlanders zijn. Het park ligt op de grens dan ook zeer gunstig. Lees hieronder meer over de dierentuin Nordhorn.

Bekijk hier de overnachtingen om naar de dierentuin te gaan >>

Dierentuin Nordhorn op de kaart

Diersoorten

Dierentuin Nordhorn heeft een grote verscheidenheid aan verschillende soorten dieren, waaronder enkele bijzondere bedreigde diersoorten. Het betreft hier een groot aantal dieren, zoals de doodshoofdaap en de Noord-Perzische luipaard. Deze twee soorten zijn opgenomen in het Europese fokprogramma. Dan zijn er nog dieren die voorkomen in het Europees stamboek, zoals de luipaard, de vale gier, chimpansee en de maraboe. Ook heeft de dierentuin enkele lokale diersoorten die onder bedreigde huisdiersoorten vallen, zoals de poitou-ezel, racka schaap,

Dierentuin Nordhorn

Bron: https://www.dierentuin-nordhorn.nl/

Bentheimer landschaap, Nederlandse landgeit, Bont Bentheimer varken, de kip met de naam kraaienkop en de Twentse landgans. Daarnaast zijn er nog talloze andere diersoorten die een opvang in dierentuin Nordhorn hebben. Hiertoe behoren onder andere stokstaartjes, stekelvarkens, prairiehonden, kangoeroes, gieren en luipaarden. In vergelijking met andere dierentuinen is dierentuin Nordhorn toch een speciale dierentuin. Heb je interesse om eens andere dieren te bekijken dan de standaard dieren die je in dierentuinen kunt bekijken, dan is een bezoekje aan dierentuin Nordhorn zeker de moeite waard.

Overige attracties

Is het weer te slecht om in de buitenlucht de dieren te bekijken, dan kun je ook een bezoekje brengen aan Max avonturenland. Dit is een 200 m² overdekte en verwarmde binnenspeeltuin. Het bestaat uit drie etages en ook in de herfst of de winter kunnen kinderen er zich prima vermaken. Ook de Vechtehof is de moeite waard om te bezoeken. Dit is een boerderij in de stijl van 100 jaar geleden en zeer leerzaam voor kinderen. Je krijgt een rondleiding door de boerderij en je komt in aanraking met allerlei boerderijdieren.

Het centrum van de dierentuin bestaat uit een belevenis speeltuin, met speeltoestellen, een kinderboerderij en gezellige picknickplaatsen, waarbij je tussen de middag even kunt eten. Ook voor de nodige versnaperingen en diners heeft dierentuin Nordhorn alles te bieden met restaurant ‘de Mallejan’ en een grote cafetaria.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Dierentuin Nordhorn? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: dinsdag 26 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *