Tot eind 2015 stond dierentuin Emmen of het Noorder dierenpark midden in het centrum van de stad Emmen. Vanaf 2016 werd er een nieuwe dierentuin geopend buiten het stadscentrum en de naam werd omgedoopt tot Wildlands Adventure Zoo Emmen. Ook vandaag de dag is de dierentuin van Emmen nog één van de populairste dierentuinen van Nederland. Vrijwel alle exotische en niet exotische dieren zijn hier vertegenwoordigd en vinden er veel activiteiten plaats. Daarnaast heeft het dierenpark enorm veel voorzieningen voor kinderen, ouderen en mindervaliden. Wildlands is dus een park die geschikt is voor ieder gezin en elke doelgroep. Lees hieronder meer over dierentuin Emmen.

Bekijk hier de kortingen >>

Bekijk hier de overnachtingen in Emmen >>

Indeling van Wildlands Adventure Zoo

Het park is ingedeeld in een drietal klimaatzones met een bepaald thema. In elk van deze zones zijn dan de bijpassende dieren geplaatst. Zo kun je zeer overzichtelijk door het park wandelen en precies zien in welke klimaatzone je bent beland. De themazones zijn Jungola, Serenga en Nortica.

  • Jungola

Het themagebied Jungola is gebaseerd op de jungle. Hier vind je onder andere olifanten en verschillende apen die je in de jungle kunt tegenkomen zoals slingerapen en gibbons. Ook vind je hier een grote vlindertuin en verschillende grote

Dierentuin Emmen

Bron: https://www.wildlands.nl/

tropische kassen met exotische planten en dieren. De tropische kas Rimbula is met een oppervlakte van 18.000 m² de grootste tropische kas ter wereld.

  • Serenga

De savanne vind je terug in het themagebied Serenga. Dit is ook het gebied waar je de verschillende bekende wilde dieren tegenkomt, zoals leeuwen, giraffes, nijlpaarden, neushoorns en zebra’s. Ook kun je hier via een safaritruck op safari gaan. Spanning hoort bij dit themagebied en dus kun je ook een ritje maken in de achtbaan ‘Tweestryd’. Dit zijn twee achtbanen die in elkaar verweven zijn en dit is de enigste in zijn soort ter wereld.

  • Nortica

Het themagebied Nortica is een pool-themagebied. Hier vind je allerlei soorten beesten die gewend zijn om in de kou te leven, zoals ijsberen, pelsrobben, zeeleeuwen en pinguïns. Het hele gebied is opgezet als een pool onderzoekstation. Je hebt dus ook nog de mogelijkheid om mee te doen met allerlei experimenten en je mag proeven doen. Het themagebied is voorzien van veel kenmerkende natuur, zoals naaldbomen, rotsen en veel water.

  • Animazia

Een soort van vierde themagebied is Animazia. Dit is een speelruimte met een 4.700 m² overdekte speeltuin, met een doolhof en een klimparcours. Daarnaast is er ook een groot zeeaquarium gevestigd en een duikboot waarin je allerlei tropische zeedieren kunt bekijken. In een ondergrondse buizenstelsel kun je naakte molratten tegenkomen. Daarnaast bevat het gebouw een theater waarin optredens worden gegeven.

Dierenpark Wildland op de kaart

Bekijk hier de top 10 dierenparken.

Bekijk hier de ticketveilingen voor Wildlands =>

Review nu Wildlands:

Wat is jouw ervaring met dit dierenpark? Laat hieronder een beoordeling achter.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Dierentuin Emmen? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: dinsdag 26 februari 2019
Dierentuin Emmen
4.5 met 18 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *