Een van de oudste dierentuinen van Nederland is diergaarde Blijdorp in Rotterdam. De dierentuin heeft een grote verscheidenheid aan dieren en stond lange tijd bekend als de dierentuin die de meeste en meest bijzondere katachtigen van Nederland herbergde. Niet alleen is diergaarde Blijdorp een dierentuin, maar ook een botanische tuin met grote broeikassen. Daarnaast worden er in Diergaarde Blijdorp regelmatig nieuwe beesten geboren. Een uitstapje met het hele gezin naar Diergaarde Blijdorp zal dan ook zeker op veel enthousiasme kunnen rekenen. Omdat het gehele park is ontworpen door één architect hebben de vele gebouwen een connectie met elkaar. Mede hierom zijn verscheidene gebouwen in diergaarde Blijdorp opgenomen in het register van Rijksmonumenten. Lees hieronder meer over dierentuin Blijdorp.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Blijdorp te gaan >>

De geschiedenis van diergaarde Blijdorp

Dierentuin Blijdorp

Bron: https://www.diergaardeblijdorp.nl/

De geschiedenis van diergaarde Blijdorp begint in 1855 in de Rotterdamse binnenstad met de opening van een tuin voor fazanten en watervogels. In eerste instantie was de tuin enkel toegankelijk voor leden en vooraanstaande burgers. Vanaf de jaren 30 van de vorige eeuw kregen ook niet-leden toegang om zo de financiële problemen waar de dierentuin toen mee kampte op te vangen.

In 1940 na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werd een nieuwe locatie geopend in de wijk Blijdorp. Vanaf die tijd groeide de dierentuin gestaag in omvang, maar ook het aantal bijzondere dieren nam toe. Tegenwoordig is diergaarde Blijdorp een enorm populaire dierentuin dat jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers per jaar trekt.

De dierentuin Blijdorp.

Er is ontzettend veel te zien en te beleven in diergaarde Blijdorp. Zo loop je via een vlonderpad zo de savanne in en kom je oog in oog te staan met dieren die op de savanne leven, zoals giraffen en zebra’s. In het apenverblijf vind je de wereldberoemde gorilla Bokito. Hoewel hij nog jong was toen hij in het nieuws kwam is hij nu uitgegroeid tot een volwassen mannetje met drie vrouwtjes en zes kinderen. In een nagebouwd stukje Zuid-Afrikaans regenwoud vind je hele zeldzame bosgiraffen, de okapi’s. Hier leven zij met allerlei tropische vogels samen. Vorig jaar zijn er overigens twee okapi’s geboren, die je hier zit rondwandelen. Om olifanten te spotten moet je naar de Aziatische jungle, waar naast olifanten ook leeuwen, tijgers en panters te zien zijn.

Vlinderparadijs

Diergaarde Blijdorp heeft de grootste vlinderkas ter wereld. Naast de vele bijzondere soorten vlinders, vind je in deze ruimte ook andere dieren die in het Amazonegebied tegen kunt komen, zoals de zeldzame arrauschildpad, allerlei zeldzame reptielen, hagedissen en slangen. Tevens vind je hier vele soorten tropische planten die heerlijke geuren afgeven en prachtige bloemen hebben. In het bassin zie je tropische vissen, waaronder de piranha.

Bekijk hier de top 10 dierenparken.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over Dierentuin Blijdorp? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: dinsdag 26 februari 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *