Dierentuin Amersfoort

Dierentuin Amersfoort

Beleef een leuke dag in Dierentuin Amersfoort!
Hou je van dieren en ben je op zoek naar avontuur? Dan ben je bij Dierentuin Amersfoort op het juiste adres! Hier vind je niet alleen veel verschillende diersoorten in het park, maar het park gaat zelfs terug in de tijd. Lees hieronder meer over de mogelijkheden van het park.

Bekijk hier de overnachtingen >>

Alles over dit dierenpark in Amersfoort.

Dino’s kijken

Sinds enkele jaren is de dierentuin uitgebreid met een prachtig stukje historie: een heus dinobos. Je loopt van tijdperk tot tijdperk met allerlei prachtig opgezette dino’s, je leert hoe ze hebben geleefd en wat hun natuurlijke vijanden waren. Voor de echte durfals is het mogelijk om in de zomer ‘s nachts te kamperen in dit bos met een

Dierentuin Amersfoort

Bron: https://www.dierenparkamersfoort.nl/

heerlijke barbecue.

Spelen in de avontuurlijke speeltuinen

Voor de kinderen is er genoeg te beleven in de mooie grote speeltuinen die je terugvindt in het park. Daar kan helemaal uitgeleefd worden: klauteren, zwaaien, draaien, glijden van de glijbaan, het is er allemaal bij. Of ga lekker rondjes maken in de carroussel. Voor de kleine racemonsters zijn er ook motors te vinden waarop je op een baan kunt rijden.

Ontdek

Naast het gewone pad wat je kunt lopen in het park, kan je je in de wildernis banen door in een bootje op het water te fietsen. Zo begeef je je nog dichter bij de dieren en maak je je dag compleet. Pas je op dat je niet in het water valt?

Voor de klimmers onder de kinderen is er de klim-alles route: je klautert over de beren heen en kunt ze van erg dichtbij bekijken. Durf jij het aan? Kinderen (en ouders) kunnen ook een rondleiding door het park maken met een heus treintje. Even helemaal lekker achterover zitten terwijl je van alles om je heen ziet gebeuren. (Dierentuin Amersfoort tip)

De dieren

Met ruim 150 soorten dieren valt er erg veel te zien in het park. Kom kijken bij de mensapen achter glas die allerlei gekke kunstjes uithalen. Of vind je het leuk om te zien dat de olifanten gevoerd worden? Je vindt ook allerlei vleeseters zoals tijgers, leeuwen en hyena’s. Je wordt in het park wegwijs gemaakt welke dieren waar wonen. Hou een plattegrond erbij, zo mis je er geen eentje!

Honger?

Van al dat geloop, spelen en al die dieren die je ziet krijg je natuurlijk honger. Er is voor jou in het avontuurlijke restaurant de Buitenplaats genoeg te kiezen in het selfservice menu. Ga je liever voor patat? Dan is Oma’s Eethuys een betere keuze.

Bekijk hier de top 10 dierenparken.

Dierentuin Amersfoort
4.7 met 27 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.