Cobra Museum

Informatie over het Cobra Museum.
Het Cobra Museum in Amstelveen is een informatief en fraai museum voor moderne kunst van Nederlandse schilders en kunstenaars. Het museum bestaat sinds 1995. Met name het werk van de Cobra-groep (Cobra staat voor COpenhagen, BRussel en Amsterdam) vormt de kern van de kunstcollectie. Bekijk hieronder meer informatie over het museum.

Bekijk hier meer informatie en tickets >>

Over de collectie van het Cobra Museum

Het Cobra Museum heeft een brede collectie kunst en veel tentoonstellingen. Een kleine greep uit het mooiste dat deze kunstinstelling te bieden heeft:

  • Cobra museum

    Bron: https://www.cobra-museum.nl/

    Kunst van de grote meesters – In het Cobra Museum is het werk van de grootste Nederlandse beeldende kunstenaars uit deze stroming te zien. Onder hen grote namen als die van de kunstenaars Karel Appel, Constant Nieuwenhuijs, Corneille en Jan Sierhuis.

  • Binnentuin van Tajiri – In de binnentuin van het Cobra Museum vind je de Japanse zen-tuin Tajiri. Hier kun je even helemaal tot rust komen en jouw ogen laven aan de indrukwekkende planten, kunstwerken en taferelen die hier te zien zijn.
  • Camping Cobra – Een vernieuwend initiatief van het Cobra Museum is Camping Cobra, dat met de nodige regelmaat gehouden wordt. Hierbij kun je met jouw kids een nachtje doorbrengen in het museum. Hoe gaaf is dat?! Voor de kinderen en hun ouders worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals een filmvertoning, livemuziek, een zaklampenspeurtocht, schildersactiviteiten en gave spelletjes, zoals het spannende spel Weerwolven of Twister.
  • Een Ontembare Kracht – Deze tentoonstelling gaat in op de vraag was volwassenen vandaag de dag kunnen leren van kinderen. Het leuke is dat in deze tentoonstelling interactieve projecten opgezet worden door kunstenaars. Dit doen ze samen met kinderen, waarbij de creativiteit van de kinderen optimaal benut wordt! Kinderen hebben in deze expositie zelf een sturende en vormende functie. Dit is ook een ideaal project voor basisscholen en brugklassen, omdat kinderen zo spelenderwijs met kunst in aanraking komen.
  • Muziek – Regelmatig worden in het museum lokale muzikale talenten uitgenodigd om hun kunsten te laten horen. Superleuk en een genot voor de oren!
Maak van kunst jouw passie

Wie het Cobra Museum bezoekt gaat nog meer van moderne kunst houden dan hij of zij al deed. Het Cobra Museum helpt jou en jouw kinderen om van kunst een levendige passie te maken!

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over het Cobra museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: maandag 25 februari 2019
Cobra Museum
4.6 met 8 stemmen

1 Bericht

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw ervaring met dit museum?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.