Cobra museum tickets

Cobra is een na-oorlogse avant-garde-beweging uit het midden van de vorige eeuw. De groep bestond van 1948 tot 1951. De naam CoBrA is ontleend aan de steden Copenhagen, Brussel en Amsterdam, waar de coryfeeën uit de beweging werkzaam waren. Bekende kunstenaars van Cobra waren Karel Appel, Asger Jorn en Corneille. Hun missie was de kunst terug te brengen naar de spontane bron van het scheppen. Hun werk was zowel figuratief(maar nooit realistisch) als abstract; overkoepelend kan gesteld worden dat hun werk expressionistisch is. De invloed van het CoBrA-collectief is vandaag nog terug te zien in het werk van kunstenaars over de hele wereld. Hoewel de groep maar drie jaar heeft bestaan, is zijn nalatenschap groot. Lees hieronder meer over de Cobra museum tickets.

Bekijk hier de tickets >>

Dagje uit naar het Cobra Museum
Cobra museum tickets

Bron: https://www.cobra-museum.nl/plan-uw-bezoek/#ticket

In het Cobra Museum tref je naast kunstwerken van de CoBrA-leden ook moderne kunstwerken aan van tijdgenoten en dat van talloze hedendaagse kunstenaars. Zo zijn er werken van Marlene Dumas en David Bade te vinden. Het museum is in 2009 bekroond met de Toegankelijkheidsprijs. Het werd door de jury geroemd om zijn interactieve aanpak en diversiteit. Hoewel het museum vandaag de dag werk van verschillende kunstenaars huist, kan gezegd worden dat er een duidelijke lijn door de collectie gaat. Het werk is expressief en onderzoekend en nergens stijf. Een dagje uit naar het Cobra Museum is aan te raden voor allen die van avontuurlijke kunst houden.

Cobra Museum tickets

Ticketprijzen voor het Cobra Museum variëren. Voor volwassenen is de toegang 12 euro, voor jongeren onder de 18 7.50. Voor Museumkaarthouders is de toegang gratis. Ook is het mogelijk in groepsverband een ticket te verkrijgen. In dat geval kun je het beste de officiële Cobra-Museum website raadplegen. https://www.cobra-museum.nl. Hier vind je tevens informatie over het boeken van rondleidingen.

Bekijk hier de kaartjes >>

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over het Cobra museum en de tickets? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: maandag 25 februari 2019
Wat vind jij?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.