Centraal Museum

Korte geschiedenis van het Centraal Museum. 
Het Centraal Museum ligt in de stad Utrecht en is opgericht in 1830. De collectie van het Centraal Museum bestaat in de kern uit objecten en documenten uit de rijke stadsgeschiedenis en verder vooral uit veel oude en moderne kunst. Maar ook beeldende en toegepaste kunst en historische mode zijn hier te bewonderen. De collectie van het Centraal Museum bestaat uit meer dan 50.000 voorwerpen, schilderijen, tekeningen, kostuums, et cetera. Wij wensen je heel veel plezier met dit leuke dagje uit!

Lees hier verder en bekijk de tickets >>

Topstukken en bezienswaardigheden in het Centraal Museum Utrecht

  • Centraal museum

    Bron: https://www.centraalmuseum.nl/nl

    Rietveld-collectie – De Rietveld-collectie van het Centraal Museum geldt al de grootste verzameling Rietveld-ontwerpen ter wereld. Het werk van deze architect en ontwerper is zeer artistiek en beroemd. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde en mondiaal bekende rood-blauwe stoel van Rietveld.

  • Caravaggisten – In Utrecht waren meerdere schilders en kunstenaars actief die zich baseerden op het werk van de beroemde Italiaanse kunstschilder Caravaggio. De werken van deze kunstenaar zijn in het Centraal Museum te zien, onder wie schilderijen van Gerard van Honthorst, Hendrick ter Brugghen, Abraham Bloemaert en Jan van Scorel.
  • Dick Bruna – De prachtige tekeningen van de bekende Utrechtenaar Dick Bruna zijn te bewonderen in een speciale sectie van het Centraal Museum, het Dick Bruna-atelier. Mocht u nog meer willen zijn van deze befaamde illustrator, dan kunt u ook het aan het Centraal Museum gelieerde Nijntje Museum bezoeken. Dar zijn ruim 1200 werken van Bruna te zien!
  • Het Utrechtse schip – in 1930 werd een 1000 jaar oud schip opgegraven in Utrecht, aan de Van Hoornekade in Utrecht. Dit oude vaartuig geldt als een van de topstukken van het Centraal Museum.
  • Oud poppenhuis – Erg populair is ook het oude poppenhuis uit de zeventiende eeuw, een pronkwerk dat in bezit was van de kunstverzamelaar Petronella de la Court.

Al met al biedt het Centraal Museum een afwisselende totaalervaring van het Utrechtse verleden en heden. De oude voorwerpen, de stadsgeschiedenis en de vele kunstobjecten in dit museum zullen zowel jong als oud bekoren!

Bekijk hier de tickets >>

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vind je dit een nuttig artikel dat gaat over het Centraal museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Centraal Museum
4.5 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.