Centraal museum openingstijden

Als je van kunst houdt en je daarbij niet beperkt tot één genre of stroming, dan zal de gevarieerde kunstverzameling van het Centraal Museum te Utrecht je aanspreken. Dit oudste stadsmuseum dat Nederland rijk is, stelt meer dan 60.000 kunstobjecten tentoon. De diverse kunstvormen bestaan uit onder meer toegepaste kunst, stadsgeschiedenis, mode, oude kunst en moderne kunst. Welke stijl je ook aanspreekt, tussen de vele kostuums, tekeningen en vondsten uit de oudheid zullen ongetwijfeld stukken zijn die jouw aandacht pakken. Lees hieronder meer over de Centraal museum openingstijden. Veel plezier met dit leuke dagje uit!

Bekijk hier de openingstijden en tickets >>

De openingstijden van het Centraal Museum

Het Centraal Museum is elke dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Elke eerste donderdag van de maand is het museum tot 21:00 uur geopend. Houd er rekening mee dat er andere openingstijden van kracht zijn tijdens de tentoonstelling Utrecht, Europa en Caravaggio. Op de feestdagen eerste kerstdag, nieuwjaarsdag en Koningsdag is het museum gesloten. Op tweede paasdag,

Centraal museum openingstijden

Bron: https://www.centraalmuseum.nl/nl/plan-uw-bezoek/praktische-informatie/openingstijden-en-prijzen

tweede kerstdag en op pinkstermaandag gelden de reguliere openingstijden.

Musea die deel uitmaken van het Centraal Museum

Het Centraal Museum heeft meerdere onderdelen. Je kunt onder meer kunststukken bewonderen in:

  • Het nijntje museum
  • Het Rietveld Schröderhuis
  • De Nicolaïkerk

Het nijntje museum, dat bewust zonder hoofdletters wordt geschreven, omdat Dick Bruna zelf ook nooit gebruikmaakte van hoofdletters in zijn werk, is hoofdzakelijk bedoeld voor kleine kinderen. In dit gedeelte van het Centraal Museum worden regelmatig activiteiten georganiseerd voor jonge kinderen en er is een aantal ruimten beschikbaar waar kinderen kunnen knutselen en spelen. Het Rietveld Schröderhuis staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is in beheer bij het Centraal Museum.

Je kunt dit door Gerrit Rietveld ontworpen huis, dat volledig in het teken staat van de kunstbeweging De Stijl, tijdens een rondleiding bezoeken. De vaste collectie genaamd Beeldhouwkunst voor de Beeldenstorm wordt tentoongesteld in de Nicolaïkerk. Deze kerk is naast het museum gevestigd en toont een interessante collectie aan sculpturen en andere beeldhouwwerken.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de openingstijden van het Centraal museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: maandag 25 februari 2019
Centraal museum openingstijden
4.7 met 19 stemmen

1 Bericht

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw ervaring met dit museum?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.