Centraal museum drukte

Bij een museumbezoek denk je al gauw aan rustige zalen waar je in alle stilte kunst kunt bekijken. Lekker op je gemak de details van dat ene schilderij bestuderen terwijl je naar de audiotour luistert… Vergeet niet dat het ook behoorlijk druk kan zijn in populaire musea, wat voor een totaal andere museumervaring zorgt. Weg met de rust! Hoe zit het eigenlijk met de drukte in Centraal Museum Utrecht? Lees hieronder verder over de drukkere dagen in het museum.

Bekijk hier meer informatie en de tickets >>

Alles over het Centraal museum en de drukte.

Centraal museum drukte

Bron: https://www.centraalmuseum.nl/nl

Drukte is niet altijd precies te voorspellen, maar met logisch nadenken is het vaak mogelijk om een gunstig moment voor je museumbezoek uit te kiezen.

  • Weekenden, vakanties en andere vrije dagen zijn momenten waarop veel mensen iets ondernemen en het in musea, attractieparken en dierentuinen extra druk is.
  • Als je in de gelegenheid bent, is het daarom slim om het museum doordeweeks te bezoeken.
  • ’s Morgens vroeg en tegen sluitingstijd is het vaak rustiger dan midden op de dag.

Zekerheid heb je natuurlijk nooit, want het zou zomaar kunnen dat je bezoek op woensdagochtend net samenvalt met dat van een groep leerlingen van de basisschool. Je kunt voor de zekerheid alvast je entreetickets voor het museum online bestellen, zodat je er in ieder geval zeker van bent dat je niet hoeft aan te sluiten in een eventuele rij voor de kassa.

Daarnaast is het extra druk in het Centraal Museum wanneer er een grote tentoonstelling plaatsvindt. Zo trok de tentoonstelling Jan Taminiau: Reflections in het voorjaar en de zomer van 2018 zo veel publiek naar het museum, dat de openingstijden werden verruimd en er extra kaarten beschikbaar werden gesteld. Om de drukte zoveel mogelijk te spreiden, verkoopt het museum speciale toegangskaarten in tijdsblokken voor dit soort tentoonstellingen. Wie voor de vaste collectie komt of gewoon het Centraal Museum eens wil zien, kan deze periodes beter vermijden. Maar wie het werk van toppers als Jan Taminiau of Caravaggio wil aanschouwen, zal echt de drukte moeten trotseren.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de drukte in het Centraal Museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: maandag 25 februari 2019
Centraal museum drukte
4.8 met 9 stemmen

1 Bericht

Moderator

33 minuten ago

Was het druk toen je er was?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.