Bobbejaanland

Bobbejaanland

Wil jij een dagje uit en heb je alle parken in Nederland wel een beetje gezien? Bobbejaanland, het plezantste land, klinkt het in de reclames. Op zo’n 50 minuten reisafstand vanaf Eindhoven vindt je het park in het Belgische Kasterlee. Voor veel Nederlanders is het park dus op prima reisafstand gelegen en dat het daarbij ook nog eens attracties biedt voor jong en oud is al helemaal een fijne meevaller. Lees hieronder verder over Bobbejaanland.

Bekijk hier alles over Bobbejaanland >>

Geschiedenis van Bobbejaanland

Bobbejaanland dankt zijn naam aan de oprichter, Bobbejaan Schoepen. Op 31 december 1961 werd het park officieel geopend, maar destijds bevatte het niet meer dan een theaterzaal en een grote zwemvijver. Vanaf 1975 begon men met de bouw van diverse attracties zoals een draaimolen en een spookhuis. In 1979 werd de eerste achtbaan aangelegd. De looping star was jarenlang de grootste trekpleister voor het park. Vanaf begin jaren ’80 gaat het park steeds verder uitbreiden, wat er toe leidt dat ook steeds meer bezoekers van buiten België het park weten te vinden. De naamsbekendheid van het park neemt snel toe en dit leidt tot hoge bezoekersaantallen.

Attracties

Ben jij niet bang voor een beetje water? Dit park beschikt over wel vijf waterattracties. Een boomstamattractie binnen, maar ook een boomstamattractie buiten. Een waterglijbaan, een splash battle en een rapid river attractie maken dat jij een warme dag iets verfrissender zal beleven.
Ben je meer van de achtbanen? Hiervan zijn er maar liefst zeven te vinden in

Bobbejaanland

Bron: https://www.bobbejaanland.be/nl

Bobbejaanland. Er is een junior coaster voor de allerkleinsten, maar de Bob Express bijvoorbeeld is al een prima achtbaan voor als je kleuter af bent. Ben jij helemaal nergens bang voor? Ga dan in de draaiende achtbaan, de wilde muis achtbaan, in de hangende achtbaan of ga in de Typhoon die je eerst op je rug liggend omhoog voert om vervolgens omlaag te storten. Als het regent kun je gewoon nog binnen in de achtbaan gaan. Verder beschikt het park over diverse attracties die ook zeker voor de kleintjes geschikt zijn. Een rupsbaan, reuzenrad, dansende theekopjes in dino variant, draaimolen, zweefmolen, springkussen en een auto rondrit attractie. Om al deze attracties te bereiken kun je er voor kiezen om gebruik te maken van de monorail die je in no-time van de ene kant van het park naar de andere kant brengt.

Alle attracties zijn hier te vinden.

Eten en drinken

Her en der door Bobbejaanland bevinden zich diverse restaurants waar je tegen betaling kunt genieten van onder andere frietjes, snacks, hamburgers, vis, ijsjes, drankjes en donuts. Liever je eigen broodjes en drank meenemen? Geniet er lekker van op een van de bankjes die door het park verspreid staan.

Prijzen

De entreeprijs voor het park begint voor personen van 1 meter 40 bij €21.90 afhankelijk van op welke dag je gaat. Check hiervoor de website. Aan de kassa zijn de tickets aanzienlijk duurder, hier beginnen de entreeprijzen bij €34,- Kinderen onder de 1,40 meter zijn in beide gevallen iets goedkoper. Tickets kopen tijdens aanbiedingen via diverse websites of winkels scheelt aanzienlijk.

Bekijk hier de prijzen van het park >>

Bekijk hier alle pretparken in Nederland.

Bobbejaanland
4.3 met 49 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Wat is jouw ervaring met Bobbejaanland?

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.