Billybird Hemelrijk is een attractiepark met een meertje erbij in Noord-Brabant. Om precies te zijn ligt het een Volkel, een klein dorpje nabij Uden. Het meer waar het gehele park omheen is gebouwd heet Hemelrijk, vandaar ook de naam. In dit meer kun je met mooi weer heerlijk zwemmen en er zijn ook genoeg activiteiten waar water bij komt kijken. Met dat mooie weer is wat verkoeling natuurlijk altijd welkom. Wij wensen je alvast heel veel plezier!

Bekijk hier de overnachtingen om naar BillyBird te gaan >>

Geschiedenis van Billybird Hemelrijk

Billybird Hemelrijk

Bron: https://billybird.nl/parkinfo/plattegrond/

Billybird Hemelrijk is geopend in 1986, maar toen was het alleen nog maar een recreatieplas. Pas in 1993 werden er enkele attracties buiten geplaatst en in 1995 werd er een grote speeltuin gebouwd. Doordat deze speeltuin binnen was, kon het park vanaf toen altijd open blijven. 14 jaar geleden in 2004 werd Billybird de mascotte van het park en werd de naam ook veranderd naar hoe hij nu is. In 2013 is er in Limburg ook het Billybird Park Drakenrijk geopend. Dit zal in de toekomst ook flink uitgebreid worden, waardoor het een soort tweede Billybird Hemelrijk zal worden.

Attracties

Aan attracties is bij Billybird Hemelrijk geen gebrek. Zowel binnen als buiten is er genoeg te doen, dus het maakt niet uit wat voor weer het is als je een bezoekje wilt brengen. Binnen zijn verschillende klimparken, speeltuinen en glijbanen te vinden. De grootste speeltuin is Piratenkooi, want deze heeft een oppervlakte van maar liefst 700 vierkante meter. Buiten zijn er ook attracties te vinden waar je niet bang voor moet zijn, zoals de familieachtbaan. Daarnaast is er ook de Laquana waar je met waterpistolen op bootjes elkaar nat moet spuiten en is er een grote kabelbaan met karretjes in de vorm van een helikopter.

De praktische zaken

Wanneer je een kaartje voor Billybird Hemelrijk online koopt bespaar je tot 3 euro korting per ticket. Hoe langer van tevoren je de bestelling plaatst, hoe voordeliger je uit bent.

Meer leuke parken.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Vind je dit een nuttig artikel dat gaat over Billybird Hemelrijk? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Billybird Hemelrijk
4.8 met 6 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *