Berkenhof Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo

Een dagje Zeeland combineren met een bezoek aan Berkenhof Tropical Zoo zullen de kinderen fantastisch vinden. In dit dierenpark kom je exotische en spannende dieren tegen, leer je alles over dinosaurussen, kun je jungletochten ondernemen en klimmen en klauteren in het buitenspeelbos. Berkenhof Tropical Zoo biedt dus alles aan voor een geslaagd dagje uit met het hele gezin, maar ook voor kinderfeestjes, familiedagen en schoolreisjes.

Tropical Zoo

Berkenhof Tropical Zoo

Bron: https://www.tropicalzoo.nl/

Zodra je de Tropical Zoo binnenloopt, waan je je al helemaal niet meer in Zeeland. Je ziet vrolijk gekleurde exotische vogels rondvliegen, loopt langs allerlei prachtige exotische planten en je wordt vanuit de bomen nagekeken door grappige aapjes. Niet alle dieren lopen uiteraard in het wild rond, zoals de reptielen, maar je kunt ze wel achter glas bewonderen. Tijdens het vlinderseizoen vliegen de meest prachtigste en bijzondere vlindersoorten in het rond en waan je je een paradijs. Vlinders spelen vanuit het verleden nog steeds een belangrijke rol in de Tropical Zoo, omdat het park als vlindertuin begonnen is.

Fossielenmijn in Berkenhof Tropical Zoo

Voor een beetje spanning loop je de donkere fossielenmijn in. Hier staan verlichte vitrines met allerlei bijzondere soorten fossielen. Je ziet fossielen van schildpadden, haaientanden en dinosaurussen die ooit hier rondgelopen hebben. In de fossielenmijn kun je ook een speurtocht doen en ben je, zodra je de fossielenmijn helemaal op de hoogte van alle oude creaties.

Dino Expo

Schrik niet als je de fossielenmijn verlaat en er per ongeluk een grote dinosaurus naar je staat te kijken. Je bent zojuist de Dino Expo binnengestapt. Hier zie je enorme grote dinosaurussen in het echt, van de Stegosaurus tot de tyrannosaurus en leer je alles over hun leven. Ook hier staan prachtige oude fossielen opgesteld van dino eieren, botten en tanden van de dinosaurus.

Kids jungle en buitenspeelbos

Na al die spanning is het tijd om te ontspannen. Hiervoor trek je naar de overdekte Kids jungle, waar kinderen op tropische wijze kunnen klimmen en klauteren, terwijl de ouders onderwijl op het terras een kop koffie drinken. Is het mooi weer, dan kunnen de kinderen ook naar het buitenspeelbos, waar de kinderen in de vrije natuurlijk kunnen spelen en klimmen en klauteren.

Bekijk hier meer mooie pretparken.

Vragen of opmerkingen?
Laat dan hieronder een bericht achter.

Berkenhof Tropical Zoo
4.7 met 9 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.