Top 10 pretparken België

Heb je alle attractieparken al gehad in Nederland? Ga naar België! Gesorteerd naar populariteit zijn hier 10 Belgische pretparken. Het kan ontzettend leuk zijn wanneer je een dagje vrij bent of bijvoorbeeld in het weekend om te gaan naar één van de Belgische pretparken welke hieronder in de top 10 staan. Veel plezier met het uitzoeken van een mooi pretpark.

Bekijk hier de dagtickets voor de Belgische parken >>

De top 10 van Belgische pretparken

  1. Walibi in Waver het beste thrillpark van België met 6 rollercoasters, 3 waterrides, 1 darkride waar je zelfs op dingen mag schieten met een laser en 30 andere spannende attracties. Ga 77m omhoog met de Dalton Terror en val loodrecht omlaag, gillen in de Houten Weerwolf, of val in de Pulsar 45m naar beneden dwars door het water.
  2. België top 10Bobbejaanland in Lichtaard is een adrenalinepark met zeven achtbanen en vijf waterattracties. In achtbaan Speedy Bob word je bijna haaks de hoek omgegooid en Mount Mara is misschien niet de snelste rollercoaster, maar wel de engste omdat je een virtual reality bril op krijgt!
  3. In Bellewaerde in Ieper vind je dieren en roofvogelshows maar ook attracties als River Splash, Boomerang rollercoaster, Huracan achtbaan en Screaming Eagle.
  4. In Plopsaland in de Panne kun je gillen in de Anubis die met 90km/u door de bocht gaat, of je doet het iets rustiger met een ponyrit.
  5. Plopsa Indoor Hasselt, ideaal met regen. Kinderen spelen op de speeltoestellen en met open mond kijken ze naar leuke shows.
  6. Plopsa Coo, heeft een park met Belgisch wild. Daarnaast heeft het een bescheiden achtbaan, een enge kabelbaan en een waterattractie.
  7. Mega Speelstad in Wechelderzande is altijd open vanwege de buiten- en binnenspeeltuin. Behalve spelen en paardrijden kun je in twee achtbanen!
  8. Attractiepark Koningin Fabiola in Namen is voor kinderen tot 12 jaar. Ook al ben je geen 18, je kun er echt autorijden!
  9. In het Boudewijn Seapark in St. Michiels springen de dolfijnen voor jou en kun je thrillen in het Piratenschip.
  10. In Kinderpretpark Mont Mosan in Hoei kun je ponyrijden en dieren bewonderen.

Welke top 10 van pretparken in België zou jij maken?

Ben jij wel eens naar één van de pretparken gegaan welke hierboven staat en wil je je ervaring delen? Of wat is jouw top 10 eigenlijk van pretparken in België? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over pretparken in België? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 5 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *