Beekse Bergen openingstijden

Safaripark Beekse Bergen onderscheidt zich van alle andere dierentuinen die in Nederland gevestigd zijn. Hier kun je namelijk wilde dieren bekijken tijdens een safaritocht. De dieren lopen daar dan ook vrij rond en zijn niet opgesloten achter omheiningen of in kooien. Je moet je alleen wel aan enkele veiligheidseisen houden. Vooral wanneer je op autosafari gaat. Deze wijze van dieren bekijken maakt een dagje naar Beekse Bergen zeer spannend, vooral voor de kinderen. Lees hieronder meer over de Beekse Bergen openingstijden en de geschiedenis. Wij wensen je alvast heel veel plezier met dit leuke dagje uit!

Bekijk hier wanneer het park geopend is >>

Geschiedenis van de Beekse Bergen

Beekse Bergen openingstijden
Bron: BeekseBergen.nl

Het terrein tussen de gemeente Tilburg en Hilvarenbeek werd in 1924 reeds aangekocht voor de aanleg van vloeivelden en een militair oefenterrein. Pas begin jaren 60 werd het terrein geëxploiteerd, waarna in 1964 de Beekse Bergen geopend werd. In 1968 werd Leeuwenpark Beekse Bergen geopend en konden bezoekers vanuit hun auto de leeuwen spotten. In de jaren 70 werd de dierenpopulatie uitgebreid met jachtluipaarden, bavianen, zebra’s, giraffen, antilopen, olifanten en bokken. In de jaren daarna is het park nog verder uitgebreid met apenverblijven en andere dieren, zoals okapi’s en allerlei roofvogels.

De openingstijden van Beekse Bergen.

Het safaripark is 365 dagen per jaar geopend. Hierdoor kun je genieten wat elk seizoen te bieden heeft. De normale openingstijden zijn van 10:00 uur tot 17:00 uur en in het weekend sluit het park om 17:30 uur. Vanaf halverwege de maand juli is het park ook in de avonduren geopend tot 20:00 uur. Vanaf de herfstmaanden zijn de openingstijden van 10:00 uur tot 16:00 en in het weekend tot 16:30 uur. Op de website van de Beekse Bergen is een kalender te vinden waar je elke dag de actuele openingstijden terugvindt inclusief de tijden voor de voedertijden en de roofvogelsafari.

Soorten safari’s

Het park is bekend geworden door het feit dat je er met de auto doorheen kunt rijden om de wilde dieren te bekijken. Er zijn twee soorten routes met onderweg nog een restaurant om te pauzeren. Maar er zijn ook andere vormen van safari’s. Zo kun je op een boot stappen voor een bootsafari. De boot voert door het water wat door de Beekse Bergen loop en je kunt vanaf de boot de dieren bekijken die zich bevinden langs de waterkant.

Wil je wat meer interactie, dan kies je voor een bussafari. Je wordt dan begeleid door een ranger, die je alles kan vertellen over de dieren en waarbij je dingen mag voelen en ruiken. Aan de wandelaars is ook gedacht. Over een twee kilometer wandelpad, wandel je door het park en kom je onderweg allerlei dieren tegen. De kinderen vinden onderweg allerlei speeltoestellen, zodat je ook even kunt pauzeren.

Bekijk hier alle informatie over de tijden >>

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de openingstijden van het dierenpark? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: donderdag 27 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares