Beekse Bergen drukte

Beekse Bergen drukte

Beekse Bergen: het grootste dierenpark van de Benelux. Maar wanneer is het druk?
Het Brabantse Hilvarenbeek staat sinds 1968 op de kaart door Safaripark Beekse Bergen, verreweg het grootste dierenpark van de Benelux. Hoewel, de naam Beekse Bergen bestaat sinds 1964 pas, daarvoor was ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’ de officiële naam. Tenminste 150 diersoorten bevinden zich er op het terrein; het enige stukje Afrika in Nederland. Je ziet onder meer heel kleine zoogdieren en grote vogels, leeuwen en imposante olifanten. En dat terwijl de gemeente Tilburg de grond ooit kocht met als doel er vloeivelden en een militair oefenterrein van te maken.

Bekijk hier of het nu druk is en meer >>

Bekijk hier de ticketveiling bij Vakantieveilingen >>

Uniek en leerzaam, Beekse Bergen

Het is snel gegaan met het dierenpark, dat liefst 120 hectare groot is. Na aanvankelijk dus alleen leeuwen volgden jachtluipaarden en zebra’s, waterbokken,

Beekse Bergen drukte

Bron: BeekseBergen.nl

lama’s, giraffen en olifanten. En anno 2018 zijn er zeker 150 diersoorten, die middels verschillende safari’s van dichtbij te bekijken zijn. Een safari in de Beekse Bergen is wandelend, rijdend in de auto of met de bus genieten van de dieren en hun soms bijzondere gedrag. Ook de safari per boot – de nieuwste vorm die het safaripark biedt – is een absolute aanrader. Op safari in de Beekse Bergen betekent een grote kans om oog in oog met wilde dieren te staan. Uniek én leerzaam. Voor jong en oud. Al kan het best eerst even schrikken zijn als je gorilla’s, leeuwen en hyena’s ziet lopen op slechts enkele meters afstand.

Roofvogelsafari

Beekse Bergen biedt meer zoals bijvoorbeeld de Djambo-show. Djambo is overigens de populaire mascotte van het park. Verder kunnen kinderen ontspannen op een van de vele speeltoestellen en ook de roofvogelsafari is meer dan de moeite waard. Deelnemen aan fotoworkshops of genieten en leren van de voederpresentaties? Ook dit kan in het park dat behalve speelplezier ook nog eens waterpret garandeert in de vorm van een zandstrand. Kinderen kunnen bovendien hun eigen safari houden met een buggybaan. Beekse Bergen biedt vertier voor alle leeftijden en is daarmee hét ideale familie-uitje. Overnachten in het Safaripark – uiteraard tussen de bijzondere diersoorten- is overigens ook mogelijk en een bijzondere ervaring. Een dag of dagen Beekse Bergen staat synoniem voor spelen en ontspannen in de natuur. Beekse Bergen bewijst dat dit nog steeds kan en fantastisch is!

Beekse Bergen drukte

Kinderen tot en met drie jaar mogen het park gratis betreden, kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar betalen 22,50 euro per persoon. Vanaf tien jaar kost een ticket 25 euro. En voor wie Beekse Bergen drukte bij de ingang wil omzeilen, een online ticket voorkomt lang wachten bij de ingang en is bovendien ook nog eens 2,50 euro goedkoper. Voor mensen die van plan zijn vaker op safari te gaan zijn er verschillende abonnementsvormen beschikbaar.

Wanneer is het druk in de Beekse Bergen?

Wil je te weten komen wanneer het precies druk is in het Safaripark? Bekijk dan de website van het park.

Wil je een vraag stellen of een opmerking plaatsen? Laat dan hieronder een bericht achter.

Beekse Bergen drukte
4.8 met 103 stemmen

3 Berichten

M.M.Serné

33 minuten ago

Heeft u ook een website in de Duitse taal?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Beste M.M. Serné, Bedankt voor uw bericht. Helaas wij niet, dit staat wel op de planning. De website van de Beekse Bergen is wel in Duitse taal te lezen: https://www.beeksebergen.nl/de. Bovenin de website kunt u op het vlaggetje klikken en de taal wijzigen.

Yvonne jansen

33 minuten ago

Hoi.heb een dagkaart kun je daarmee ook op safari.of de roofvogelshow..vandaag op de fiets naar juli.en voor het eerst naar juli park...

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.