Beekse Bergen drukte

Beekse Bergen: het grootste dierenpark van de Benelux. Maar wanneer is het druk?
Het Brabantse Hilvarenbeek staat sinds 1968 op de kaart door Safaripark Beekse Bergen, verreweg het grootste dierenpark van de Benelux. Hoewel, de naam Beekse Bergen bestaat sinds 1964 pas, daarvoor was ‘Leeuwenpark Beekse Bergen’ de officiële naam. Tenminste 150 diersoorten bevinden zich er op het terrein; het enige stukje Afrika in Nederland. Je ziet onder meer heel kleine zoogdieren en grote vogels, leeuwen en imposante olifanten. En dat terwijl de gemeente Tilburg de grond ooit kocht met als doel er vloeivelden en een militair oefenterrein van te maken. Lees hieronder verder over de drukte in het dierenpark Beekse Bergen.

Bekijk hier of het nu druk is en meer >>

Uniek en leerzaam, Beekse Bergen

Het is snel gegaan met het dierenpark, dat liefst 120 hectare groot is. Na aanvankelijk dus alleen leeuwen volgden jachtluipaarden en zebra’s, waterbokken,

Beekse Bergen drukte
Bron: BeekseBergen.nl

lama’s, giraffen en olifanten. En anno 2018 zijn er zeker 150 diersoorten, die middels verschillende safari’s van dichtbij te bekijken zijn. Een safari in de Beekse Bergen is wandelend, rijdend in de auto of met de bus genieten van de dieren en hun soms bijzondere gedrag. Ook de safari per boot – de nieuwste vorm die het safaripark biedt – is een absolute aanrader. Op safari in de Beekse Bergen betekent een grote kans om oog in oog met wilde dieren te staan. Uniek én leerzaam.

Voor jong en oud. Al kan het best eerst even schrikken zijn als je gorilla’s, leeuwen en hyena’s ziet lopen op slechts enkele meters afstand.

Roofvogelsafari

Beekse Bergen biedt meer zoals bijvoorbeeld de Djambo-show. Djambo is overigens de populaire mascotte van het park. Verder kunnen kinderen ontspannen op een van de vele speeltoestellen en ook de roofvogelsafari is meer dan de moeite waard. Deelnemen aan fotoworkshops of genieten en leren van de voederpresentaties? Ook dit kan in het park dat behalve speelplezier ook nog eens waterpret garandeert in de vorm van een zandstrand. Kinderen kunnen bovendien hun eigen safari houden met een buggybaan. Beekse Bergen biedt vertier voor alle leeftijden en is daarmee hét ideale familie-uitje.

Overnachten in het Safaripark – uiteraard tussen de bijzondere diersoorten- is overigens ook mogelijk en een bijzondere ervaring. Een dag of dagen Beekse Bergen staat synoniem voor spelen en ontspannen in de natuur. Beekse Bergen bewijst dat dit nog steeds kan en fantastisch is!

Beekse Bergen drukte

Kinderen tot en met drie jaar mogen het park gratis betreden, kinderen vanaf 3 jaar tot en met 9 jaar betalen 22,50 euro per persoon. Vanaf tien jaar kost een ticket 25 euro. En voor wie Beekse Bergen drukte bij de ingang wil omzeilen, een online ticket voorkomt lang wachten bij de ingang en is bovendien ook nog eens 2,50 euro goedkoper. Voor mensen die van plan zijn vaker op safari te gaan zijn er verschillende abonnementsvormen beschikbaar.

Bekijk hier alle informatie >>

Wanneer is het druk in de Beekse Bergen?

Wil je te weten komen wanneer het precies druk is in het Safaripark? Bekijk dan de website van het park.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de drukte in Beekse Bergen? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: donderdag 27 juni 2019

2 Comments

  1. Hoi.heb een dagkaart kun je daarmee ook op safari.of de roofvogelshow..vandaag op de fiets naar juli.en voor het eerst naar juli park…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares