Aviodrome

Aviodrome

Korte geschiedenis van het Aviodrome.
Het Aviodrome is feitelijk ons nationale luchtvaartmuseum en is gevestigd bij Lelystad Airoport. Aviodrome kent al een decennialange geschiedenis. Al in 1955 smeedden grote Nederlandse vliegmaatschappijen – onder wie KLM en Fokker – plannen om een informatief en aantrekkelijk museum over de luchtvaart op te richten op Schiphol, Amsterdam. In 1960 ging dit museum, het Aeroplanorama, open. De collectie bestond eert uit zeven vliegtuigen, maar omdat de voorraad tentoongestelde machine en materialen razendsnel groeide, moest het museum in 1967 wegens ruimtegebrek sluiten. AL in 1971 vond een heropening plaats onder de naam Aviodome, met al hoofdgebouw een grote aluminium koepel. In de decennia hierna bleef het Aviodome groeien, zodat men zich in 2003 genoodzaakt zag om het luchtpark te verplaatsen naar Lelystad, waarbij de naam een extra ‘r’ kreeg: Aviodrome. Na enkele moeilijke jaren gaat het nu weer goed met het Aviodrome. Het park behoort tot de top 10 van Nederlands best bezochte dagattracties.

Lees hier verder over Aviodrome >>

Wat is er in het Aviodrome te doen?

Aviodrome

Bron: https://www.aviodrome.nl/

Wie met zijn of haar partner, alleen of met de kinderen het Aviodrome in Lelystad bezoekt, hoeft niet bang te zijn dat het een saaie dag wordt. Zowel jong als oud kunnen in het Aviodrome volop genieten van het museum, de attracties en de uiteenlopende activiteiten. In het Aviodrome maak je als bezoeker kennis met ruim honderd vliegtuigen, kun je een gave 4D-vlucht maken door de geschiedenis van de luchtvaart en ervaar je hoe het is om morsecodes te versturen vanuit de radioruimte. Natuurlijk kun je ook meemaken in twee vluchtsimulators hoe het is om te vliegen. Extra leuke activiteiten voor de kinderen zijn de mogelijkheid om een pilotenbrevet te halen en natuurlijk, voor de allerkleinsten, de gave speeltuin buiten en de spannende binnenspeeltuin in het gebouw van Aviodrome zelf.

Meer informatie nodig?
Wilt u meer weten over het fraaie themapark Aviodrome in Lelystad? Dan bent u bij PretparkenNederland.nl op het juiste adres. Bekijk ook eens de andere uitstapjes, themaparken, dierentuin en attracties die op onze website te lezen zijn. En bespaar op die manier een hoop geld op de entree.

Wat is jouw ervaring?

We zijn benieuwd wat jouw ervaring is met dit uitje. Plaats hieronder een review.

Aviodrome
4.7 met 7 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.