Aviodrome Lelystad

Aviodrome Lelystad

Aviodrome is het grootste Nederlandse luchtvaart-themapark van Nederland en is gevestigd op de luchthaven van Lelystad. Een van de ruim 100 vliegtuigen die je hier kunt bekijken, is de gigantische Boeing 747 Jumbo Jet. Je mag ruimtes betreden die je normaal gesproken nooit te zien krijgt. Heb je altijd zélf al eens een vliegtuig willen laten opstijgen? Dat kan nu, in één van de twee vliegtuigsimulators die in het museum staan. Deze simulators zijn eerder gebruikt om echte piloten op te leiden. Buiten staat ook een vluchtsimulator, maar hier vlieg je mee als passagier. Door de bewegingen van de cabine lijkt het, of je écht over de startbaan hobbelt, opstijgt en in turbulentie terechtkomt. Naast de simulators heb je bij Aviodrome ook de mogelijkheid om een echte rondvlucht te maken! Lees hieronder meer over Aviodrome Lelystad.

Bekijk hier alle informatie >>

4D-filmtheater in Aviodrome Lelystad.

Aviodrome Lelystad

Bron: https://www.aviodrome.nl/informatie/openingstijden/

Wanneer je in het 4D-filmtheater naar een spannende vliegtuigfilm gaat, blijft het niet alleen bij zien en horen, maar zul je ook waterdruppels voelen en rook ruiken. Dat maakt deze ervaring nog eens extra spannend! In het Schiphol 1928 gebouw zijn de schatten van de luchtvaart tentoongesteld. Je vindt hier waardevolle voorwerpen die uit het ondergrondse archief gehaald zijn, zoals bijvoorbeeld oude boeken, technische handleidingen en kleding van piloten en stewardessen. Vanaf de luchtverkeerstoren van Schiphol 1928 heb je een geweldig uitzicht op de start- en landingsbaan van Lelystad Airport. Hier kun je kleine en grote vliegtuigen en helikopters in actie spotten.

In de entreehal van Aviodrome kun je dezelfde weg afleggen als de bagage op de luchthaven. Al klimmend volg je het parcours, waarbij je uiteindelijk van een glijbaan afschuift. Daarnaast kun je in je eigen vliegtuig taxiën rond de Boeing 747 Jumbo Jet en onder een Douglas DC-4 door. Wil jij graag je vliegbrevet halen? Dan moet je bewijzen dat jij beschikt over de juiste piloten- of stewardessenvaardigheden! Als jij de vliegtest, seintest, kennistest, ogentest, vouwtest, navigatietest en stuurtest goed uitvoert, ontvang je je Aviodrome-vliegbrevet. In de radiokamer leer je hoe er vroeger gecommuniceerd werd met piloten in de lucht en hoe je morse moet seinen.

Kortom, bij Aviodrome beleef je een dag vol vliegtuigactie voor jong en oud!

Met korting naar Aviodrome? Lees hier meer.

Aviodrome Lelystad
4.6 met 17 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.