Aviodrome adres

In Lelystad is het Aviodrome gevestigd. Dit is het grootste Nederlandse lucht- en ruimtevaartmuseum, dat toepasselijk gevestigd is op de voormalige luchthaven in Lelystad. Voor die tijd was het museum, dat toen Aviodome heette, gevestigd op Schiphol. Lees hieronder meer over het adres van Aviodrome.

Bekijk hier de adresgegevens op de website >>

Het adres van Aviodrome is: Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Vliegsimulatie

Aviodrome adres

Bron: https://www.aviodrome.nl/informatie/adres-route/

Een bezoek aan Aviodrome is heel veel zien, nog meer lezen en informatie opdoen en van alles horen en beleven. Behalve dat zijn er uiteraard springkussens en speelmogelijkheden en kun je ervaren hoe het is om piloot te zijn in een van de vliegsimulatoren. Bijzonder is verder het 4D filmtheater, ook dan waan je je inzittende van een vliegtuig en maak je allerlei doldwaze vliegavonturen mee. Verder kun je de gigantische Boeing 747 Jumbo Jet van bekijken en breng je een bezoek aan een van de schatkamers. Ook het uitkijkplatform is de moeite waard en in Lelystad kun je een spoedcursus tot piloot of stewardess volgen. Ook de radiokamer is bijzonder leuk en interessant.

Fokker
Tot de collectie van Aviodrome behoren behalve de immense Jumbo Jet ook bijzondere vliegtuigen als de Douglas DC 2 en 3, de Fokker Dr-1, de Lockheed Constellation, en de Spyker V.2. Dat geldt ook voor de T2 Hangar, waarin een expositie te zien is zoals het Aviodrome steeds leuke en informatieve exposities te bieden heeft. Aviodrome is actief en organiseert gedurende het gehele jaar tal van evenementen die uiteraard steeds te maken hebben met lucht- en ruimtevaart. Daarom is het museum altijd de moeite van het bezoeken waard, ook al ben je al eens eerder geweest. Rondvluchten kunnen uiteraard ook vanaf Lelystad worden gemaakt.

Het adres van Aviodrome.

Net als veel andere parken en musea is het de moeite waard je tickets online te bestellen. Zo krijg je namelijk leuke kortingen op de entreeprijs. Kinderen tot twee jaar mogen overigens altijd gratis naar binnen. Alle relevante informatie over Aviodrome is eenvoudig te vinden op www.aviodrome.nl. En voor wie meteen al af wil reizen; het museum is gevestigd aan de Pelikaanweg 50 in Lelystad. Kwestie ook van de borden ‘Luchthaven Lelystad’ volgen.

Review plaatsen?

Wat is jouw ervaring met dit uitje? Laat hieronder weten wat jouw mening is.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over het adres van Aviodrome? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Aviodrome adres
4.8 met 24 stemmen

2 Berichten

PretparkenNederland

33 minuten ago

Heb jij informatie toe te voegen?

Moderator

33 minuten ago

Mis je informatie?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.