Attractiepark Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof

Attractiepark Sprookjeshof is een park in het Groningse Zuidlaren waar echt van alles te doen is. Je kunt genieten van bekende en minder bekende sprookjes in het sprookjesbos en de kinderen kunnen spelen in de speeltuin of klimmen en klauteren in het kabouter klauter kasteel. Ook kun je een prachtige boottocht maken over het Zuidlaardermeer. Attractiepark Sprookjeshof is een veelzijdig buiten- en binnenpark, zodat je niet afhankelijk bent van de weersomstandigheden.

Sprookjesbos

Attractiepark Sprookjeshof

Bron: https://www.sprookjeshof.nl/

In het sprookjesbos komen sprookjes tot werkelijkheid en loop tussen de sprookjes van Hans en Grietje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Doornroosje en Roodkapje. Ook kom je er bekende sprookjes en stripverhaalfiguren tegen, zoals de smurfen de lange hals. De sprookjesfiguren kun je zelf tot leven brengen met een druk op de knop.

Kabouter Klauter Kasteel

Ook als het regent of sneeuwt, je hoeft er helemaal geen last van te hebben in het kabouter klauter kasteel. In deze indoor speelhal, kunnen kinderen genieten van attracties als een rollerbaan, familieglijbaan, klimberg, fietsbaan, trampolines en een shootingarena. Dit belooft een hele dag klim- en speelplezier voor de kinderen. Op de tweede etage kunnen de kinderen even tot rust komen in het sprookjestheater, waar een spannend sprookje wordt opgevoerd.

Kinderboerderij

Kinderen worden ontvangen door de eigenaar van de kinderboerderij: Old MacDonald. Hier mag je tussen de leuke en lieve diertjes lopen, zoals herten, geitjes, eenden en alpaca’s. De geitjes vinden het heel leuk om geknuffeld te worden door kinderen. Ook mogen de kinderen een ritje op de tractor maken.

Rondvaart

Na het klimmen en klauteren is het tijd om te ontspannen op een rondvaartboot die een rondvaart maakt over het Zuidlaardermeer. De rondvaart duurt 75 minuten en drankjes en toilet zijn aan boord aanwezig. Tijdens de rondvaart leer je alles over de flora en fauna en de geschiedenis van het Zuidlaardermeer.

Hof van Zuidlaren

Van het spelen en klimmen klauteren krijg je ook honger. Gelukkig kun je terecht in het Hof van Zuidlaren, een brasserie waar je lekker kunt eten. Tevens kun je daar arrangementen boeken voor een bruiloft, familiedag of een kinderfeestje.

Meer leuke uitjes, lees hier verder.

Attractiepark Sprookjeshof
4.7 met 38 stemmen

Moderator

Alles over de leukste pretparken, attracties en nog veel meer.

Leave Comment

Tips

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Kortingscode pretpark gevonden?

Heb je een kortingscode of bon gevonden om met korting tickets te bestellen voor een pretpark en/of hotel? Stuur dit dan naar tips@pretparkennederland.nl. Onze lezers zullen je dankbaar zijn!