ARTIS

ARTIS

Hoe heerlijk kan het zijn, lekker een dagje naar de dierentuin. ARTIS is de oudste dierentuin van Nederland en bevindt zich in Amsterdam. De dierentuin werd al in 1838 geopend, de laatste jaren hebben er echter veel vernieuwingen in de zoo plaats gevonden.
Zo is er een insectarium en vlinderpaviljoen geopend. Opmerkelijk feit is dat ARTIS als eerste beschikte over een microzoo, Micropia werd geopend in 2014. Je kunt er kennis maken met zogenaamde micro-organismen zoals bacteriën en virussen.

Bekijk hier informatie en tickets >>

Dieren in ARTIS

Zoals verteld is ARTIS de oudste dierentuin van Nederland. In de Amsterdamse dierentuin bevinden zich onder andere olifanten, leeuwen, giraffen, apen en papegaaien. Echter leven er in het park ook minder bekende diersoorten. Heb jij wel eens een Maleise tapir gezien? Of een Watusirund? Heb je wel eens gehoord van een Tokeh of een Capibara? ARTIS heeft een grote groep dieren in huis die heel bijzonder zijn. Sommigen zijn bijna uitgestorven, zoals de algazellen en de witstaartgnoes. ARTIS is de enige dierentuin in de Benelux waar je de

Artis

Bron: https://www.artis.nl/nl/

witstaartgnoes nog kunt bewonderen, ook wereldwijd zal je deze kleine gnoe niet vaak tegenkomen in de dierentuinen. Kom genieten van de vlinders in het vlinderpaviljoen of kijk je ogen uit in het insectarium. Je hebt nog nooit op een dag zoveel verschillende diersoorten gezien.

Bereikbaarheid van ARTIS

ARTIS is prima te bereiken per openbaar vervoer. Tramlijnen 9 en 14 stoppen bijna voor de hoofdingang van de dierentuin. Metrostation Waterlooplein ligt bovendien ook op loopafstand. Artis ligt midden in het centrum van Amsterdam, op drukke dagen raken de routes naar Artis toe snel vol. Beter is het dan ook om met het openbaar vervoer te komen. Kom je toch met de auto? Vanaf het parkeerterrein is het 150 meter lopen tot de ingang.

Entree

Entreetickets koop je online met €2,- korting op de kassaprijs. Afhankelijk van je leeftijd betaal je €17,50 indien je 3 tot 9 jaar bent, voor personen van 10 jaar en ouder wordt €21,- entree gevraagd.

ARTIS op de kaart.

Vragen/opmerkingen/ervaringen, laat dan hieronder een bericht achter.

ARTIS
4.8 met 17 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.