Arrangement Lion King

De musical the Lion King (de Leeuwenkoning) behoort tot één van de meest populaire musicals van Nederland en heeft tot twee keer toe beloont met de Musical Award. Het publiek kan dan beslissen over de musical van het jaar. De Lion King is niet alleen een musical die in Nederland speelt. Het is een zeer internationale musical die wereldwijd erg populair is. Wereldwijd hebben ruim 80 miljoen mensen de musical al gezien, waarvan 1,6 miljoen mensen in Nederland. Heb je de musical nog niet gezien? Dan wordt het misschien ook eens tijd om een bezoekje aan deze musical te brengen en eventueel gebruik te maken van één van de vele aangeboden arrangementen. Lees hieronder meer over de verschillende arrangementen.

De Lion King in Nederland

Arrangement Lion King

Bron: https://uitjekrant.nl/the-lion-king-lastminute

De Lion King musical is gebaseerd op de gelijknamige tekenfilm uit 1994 en waar zanger Elton John enkele van de liedjes voor schreef. Deze nummers worden ook tijdens de musical opgevoerd. De musical beleefde in 1997 de première op Broadway en veroverde al snel de wereld. In 2004 kwam de Lion King voor het eerst naar Nederland, waar het voor het eerst in Scheveningen in première ging. In de 2,5 jaar dat de musical werd opgevoerd zijn er 900 voorstellingen gespeeld. Toch bleef de musical zeer populair, wat er toe leidde, dat de musical in 2016 opnieuw Nederland aandeed waar het vandaag de dag nog steeds speelt. Elton John heeft met enkele van zijn liedjes uit de musical grote hits behaald, zoals ‘Circle of Life’, ‘Can you feel the love tonight’ en ‘Hakuna Matata’.

Het verhaal

Het verhaal van de Lion King gaat over leeuwenwelpje Simba die troonopvolger is van zijn vader de leeuwenkoning Mufasa. Helaas neemt zijn oom Scar de macht over en doodt zijn vader. Simba moet dan de jungle invluchten en maakt een avontuurlijke tocht, waarin hij allerlei nieuwe vriendschappen sluit en zelfs de liefde vindt. Uiteindelijk staat het besluit van Simba vast wat te doen in het leven, namelijk de troon overnemen van zijn oom Scar. Het verhaal wat over dieren gaat, spreekt veel mensen aan en is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. De musical leent zich er dan ook uitstekend voor om met het hele gezin te bezoeken.

Arrangementen en de Lion King.

De Lion King wordt gespeeld in het AFAS Circustheater, waar je enkele arrangement bij kunt boeken. Zo kun je een dinerarrangement kiezen, Je kunt dan naar wens voor de voorstelling of juist na de voorstelling genieten van een uitgebreid diner. Daarbij heb je de keuze tussen a la carte of een vastgesteld driegangenmenu. Het is ook mogelijk om een pauze arrangement te boeken, waarbij je in de pauze een tafeltje toegewezen krijgt en voorzien wordt van een hapje en een drankje.

Wil je na de voorstelling nog even door blijven genieten, boek dan een overnachtingsarrangement. Er zijn diverse hotels in de buurt van het Scheveningse theater, zoals het beroemde Grand Hotel Amrath Kurhaus aan het Scheveningse strand. Ook het Badhotel Scheveningen is een uitstekende locatie om na de voorstelling de nacht door te brengen. Je kunt ook na de voorstelling Den Haag intrekken en overnachten in het Haagse Bilderberg Europa Hotel. Zo pik je ook nog iets op van de Hofstad Den Haag.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de arrangementen voor de Lion King? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Arrangement Lion King
4.7 met 27 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.