Apenheul

Lekker een dagje naar de Apenheul. Heerlijk centraal gelegen in het land vinden we de Apenheul. Aan de rand van Apeldoorn leven zo’n 300 apen. Sommigen lopen los door het park, anderen bevinden zich in hun eigen verblijf. Grote apen zoals gorilla’s, bonobo’s en orang oetangs leven op mooi aangelegde groene eilanden, waarop ze zich de hele dag kunnen uitleven. Bij de opening van de Apenheul in 1971 was het aantal aapsoorten in het park beperkt tot vijf verschillende soorten.

Heden ten dage bevinden zich in het park 35 verschillende soorten apen. In 2016 werd de Apenheul uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland, na verschillende jaren in de top 3 te zijn geëindigd is dit ook meer dan verdiend. Lees in dit artikel meer over de verschillende soorten apen en de tickets.

Bekijk hier de tickets >>

Apenheul
Bron: https://www.apenheul.nl/

Verschillende apen in de Apenheul

Zoals je al hebt kunnen lezen bevinden zich inmiddels 35 verschillende soorten apen in de Apenheul. Kleine apen lopen los tussen de bezoekers. Grotere apen hebben hun eigen groene ruimte waar ze zich dag en nacht kunnen uitleven. Doordat er zo weinig hekwerken zijn en de zones in het park enorm groen zijn ingericht laten de apen in de Apenheul veel van hun natuurlijke gedrag zien.

Kun jij een mooie foto maken met een kroonmaki? Heb je de Zwartwitte vari al gespot? Of sta jij je de hele dag te vergapen bij de Laaglandgorilla’s? Wellicht slinger jij zelf aan het einde van de dag als een aap door het park en wil je nog helemaal niet naar huis.

Bereikbaarheid van de Apenheul

De Apenheul bevindt zich aan de rand van Apeldoorn. Op een klein uurtje rijden vanaf Amsterdam, maar ook vanuit het zuiden op prima rijafstand. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de entree van het park. Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan lijn 2 of 400 op het centraal station. Vanaf de bushalte loop je eveneens in ongeveer 10 minuten naar de hoofdingang. In de zomervakantie is het park geopend van 09.00 tot 18.00 uur.

Het park op de kaart:

De Apenheul in 1 minuut:

Wij wensen je heel veel plezier met dit leuke dagje uit!

Meer lezen over de Apenheul in Apeldoorn:

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over de Apenheul? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares