Apenheul parkeren

Dierenparken zijn in Nederland nog steeds ontzettend populair. Zowel uit eigen land als uit het buitenland komen elk jaar duizenden toeristen naar de verschillende dierenparken. Apenheul is één van deze parken. Het is een waanzinnig populair park waar je heel veel verschillende apen kunt zien. Apenheul ligt in Apeldoorn en is zowel via het openbaar vervoer als met de auto eenvoudig te bereiken. De route wordt in de omgeving van Apeldoorn ook duidelijk aangegeven. Maar hoe zit dat eigenlijk met het parkeren? Lees in dit artikel meer over het parkeren bij de Apenheul.

Bekijk hier de goedkope tickets voor de Apenheul >>

Waar kan men parkeren bij de Apenheul?

Apenheul parkeren
Bron: https://www.apenheul.nl/plan-je-bezoek/route-en-parkeren/

Bij Apenheul parkeren is gelukkig eenvoudig. In de buurt van het park ligt een ruime parkeerplaats. Hier kun je parkeren tegen het vaste gemeentelijke tarief van Apeldoorn.

De prijzen verschillen dus per jaar, maar houd rekening met zo’n 8/9 euro voor een dag. De parkeerkaarten kunnen ter plekke worden aangeschaft, maar ook bij de kassa van Apenheul is het mogelijk om een parkeerkaart te kopen. Overigens beheert Apenheul zelf de parkeerplaats niet.

Deze wordt namelijk beheerd door een externe partij die door de gemeente is ingehuurd. Ook touringcars en bussen kunnen hier trouwens parkeren. Voor hen is dat gratis. Wanneer het erg druk is en de parkeerplaats vol is, wordt er buiten de centrale parkeerplaats ruimte gemaakt. Volg in dat geval de aanwijzingen van de aanwezige parkeerwachters.

De parkeerplaats(en).

Hoewel de parkeerplaats in de omgeving van het park ligt, is dat niet direct ernaast. Het is van de centrale parkeerplaats naar Apenheul ongeveer tien minuten lopen. Overigens is het niet moeilijk om het park te vinden. Steek vanaf de parkeerplaats de straat over en volg daarna het pad dat rechts van de grote vijver ligt. Dit pad leidt naar de ingang van Apenheul. Overigens is het allesbehalve een vervelende wandeling. Het pad naar de entree van het park loopt namelijk dwars door natuurpark Berg&Bos.

Lees ook meer op:

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over het parkeren bij de Apenheul? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares