Apenheul parkeren

Dierenparken zijn in Nederland nog steeds ontzettend populair. Zowel uit eigen land als uit het buitenland komen elk jaar duizenden toeristen naar de verschillende dierenparken. Apenheul is één van deze parken. Het is een waanzinnig populair park waar je heel veel verschillende apen kunt zien. Apenheul ligt in Apeldoorn en is zowel via het openbaar vervoer als met de auto eenvoudig te bereiken. De route wordt in de omgeving van Apeldoorn ook duidelijk aangegeven. Maar hoe zit dat eigenlijk met het parkeren? Hieronder kom je er alles over te weten.

Bekijk hier de goedkope tickets voor de Apenheul >>

Parkeren bij Apenheul, waar?

Apenheul parkeren

Bron: https://www.apenheul.nl/plan-je-bezoek/route-en-parkeren/

Bij Apenheul parkeren is gelukkig eenvoudig. In de buurt van het park ligt een ruime parkeerplaats. Hier kun je parkeren tegen het vaste gemeentelijke tarief van Apeldoorn. De prijzen verschillen dus per jaar, maar houd rekening met zo’n 8/9 euro voor een dag. De parkeerkaarten kunnen ter plekke worden aangeschaft, maar ook bij de kassa van Apenheul is het mogelijk om een parkeerkaart te kopen. Overigens beheert Apenheul zelf de parkeerplaats niet.

Deze wordt namelijk beheerd door een externe partij die door de gemeente is ingehuurd. Ook touringcars en bussen kunnen hier trouwens parkeren. Voor hen is dat gratis. Wanneer het erg druk is en de parkeerplaats vol is, wordt er buiten de centrale parkeerplaats ruimte gemaakt. Volg in dat geval de aanwijzingen van de aanwezige parkeerwachters.

Vanaf de parkeerplaats naar Apenheul

Hoewel de parkeerplaats in de omgeving van het park ligt, is dat niet direct ernaast. Het is van de centrale parkeerplaats naar Apenheul ongeveer tien minuten lopen. Overigens is het niet moeilijk om het park te vinden. Steek vanaf de parkeerplaats de straat over en volg daarna het pad dat rechts van de grote vijver ligt. Dit pad leidt naar de ingang van Apenheul. Overigens is het allesbehalve een vervelende wandeling. Het pad naar de entree van het park loopt namelijk dwars door natuurpark Berg&Bos.

Lees ook meer op:

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat gaat over het parkeren bij de Apenheul? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Apenheul parkeren
4.7 met 42 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Iemand verder nog tips waar je het beste kunt parkeren als je naar de Apenheul wilt gaan?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.