Anton Pieck plein

Het Anton Pieck Plein is een gezellig plein in de Efteling wat de naam draagt van één van de grondleggers en ontwerpers van het park: Anton Pieck. Reeds twee jaar na de opening van de Efteling werd het Anton Pieck Plein in 1954 door Anton Pieck zelf geopend, alleen was het voor hem ook een verrassing dat het plein naar hem werd vernoemd. In het begin was het Anton Pieck Plein een klein en gezellig pleintje in oud-Hollandse Anton Pieck stijl en wat horecagelegenheden, maar in de loop der jaren zijn er meerdere pleinen bij aangetrokken, waardoor het Anton Pieck Plein vandaag de dag een groot plein is met ook enkele attracties.

Bekijk hier het plein in de Efteling >>

Uitbreidingen in het Anton Pieck Plein

Anton Pieck Plein
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/anton-pieck-plein

Na de opening in 1954 van het Anton Pieck Plein werd ernaast het speeltuinplein geopend. Er stonden daar verschillende attracties, zoals de Stenen kip, de Ganzenhoedster, de Anton Pieckcarrousel en het Pelikaanorgel. Kinderen vonden het geweldig om in de authentieke carrousel uit 1900 rondjes te draaien, want grote wilde attracties kende het park toentertijd nog niet. In 1958 kwam ook de eerste Holle Bolle Gijs er te staan. In de daaropvolgende jaren werd restaurant Het Witte Paard gebouwd en kwamen er nog enkele draaimolens bij. In 1990 word het naastgelegen Volk van Laaf geopend. Vanaf toen werd het speeltuinplein, de kleuterhof en het oorspronkelijke Anton Pieckplein samengevoegd tot één groot Anton Pieck Plein. In de jaren die daarop volgenden wordt er nog wel wat met attracties verschoven, zoals de draaimolens die een nieuwe plek kregen en enkele attracties werden toegevoegd.

Bekijk hier alle informatie >>

Nieuw Anton Pieck Plein

In 2003 volgde er een grote renovatie, waarbij er een volledig nieuw plein werd gecreëerd. Dit was nodig, want door de vele attracties en horecagelegenheden, begon het oude plein behoorlijk vol te raken. Met het nieuwe plein was er ruimte voor attracties, horecagelegenheden, maar ook meer loze ruimte, wat nodig is bij drukte. De draaimolens komen op een grotere afstand van elkaar te staan en op het plein wordt ruimte gemaakt voor bloembakken en bankjes.

Meer lezen over de Efteling? Klik hier.

Wat is jouw mening over dit plein?

2 thoughts on “Anton Pieck plein”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *