Amsterdam museum

Zoek je een educatief uitje in onze mooie hoofdstad? Het Amsterdam museum aan de Kalverstraat 92 is zeker een aanrader. Het museum is elke dag geopend van 10 uur tot 5 uur en is eenvoudig bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Het museum is gelegen op ongeveer 15 minuten lopen vanaf het Centraal Station. De eenvoudigste route is om te lopen via Damrak, Dam en Kalverstraat. De tram of de metro is uiteraard ook een optie, stap uit bij halte Rokin en je bent er zo. Voor meer informatie over de bereikbaarheid, kun je terecht op de website van het museum zelf.

Bekijk hier de tickets >>

Tentoonstellingen in Amsterdamse musea.

Amsterdam museum

Bron: https://www.amsterdammuseum.nl/

Het museum biedt verschillende tentoonstellingen. Je kan terecht voor het verhaal van Amsterdam, deze tentoonstelling heet “Amsterdam DNA”. Wil je de stad beleven door de ogen van Eberhard van der Laan? Kies dan voor de tentoonstelling “De mooiste stad”. Ook is er een tentoonstelling die uitlegt hoe de connectie is tussen Amsterdam en de rest van de wereld. Vanaf 4 oktober 2018 tot en met 10 maart 2019 is de tentoonstelling “1001 vrouwen in de 20ste eeuw” te zien. Tijdens deze tentoonstelling presenteert het Amsterdam Museum bijna 200 bekende en minder bekende vrouwen die allemaal een plaats hebben gehad in de 20ste eeuw.

Voor de kleine bezoeker is er ook een ruim aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld tentoonstelling “Het kleine weeshuis”. Hier ontdek je hoe het leven in een weeshuis van de 17de eeuw eruit zag. Het is een tentoonstelling die ervaren wordt met alle zintuigen. Je neemt een kijkje in de eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens en zelfs een wc en een koeienstal. De website van het museum biedt tevens een online game, waardoor de kinderen alvast in de juiste stemming kunnen komen. De volwassenen kunnen zich op de website inlezen. Er zijn ook mogelijkheden om het museum met een groep of een klas te bezoeken, neem een kijkje op de website voor de mogelijkheden.

Review het Amsterdam museum.

Wat is jouw ervaring met het museum? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met het Amsterdam museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Amsterdam museum
4.4 met 7 stemmen

1 Bericht

Moderator

33 minuten ago

Wat is jouw ervaring met dit museum?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.