Amsterdam Dungeon

The Amsterdam Dungeon is geen echt pretpark maar een spektakel dat geleverd wordt door een fantastische cast van uitstekende acteurs, voorzien van speciale effecten, een machtig decor, prachtig toneel en unieke en spannende ‘walkthrough’ shows waarbij je dingen kunt zien, ruiken, aanraken, horen en voelen. Bij deze attractie beleef je 500 jaar donkere geschiedenis van Amsterdam.

Bekijk hier de informatie >>

AmsterdamDungeon2-klein

Amsterdam Dungeon, niet voor angsthazen

Deze activiteit beleef je niet helemaal alleen maar in groep. Met maximaal 30 personen ga je te voet binnen, betreed je de kerkers en beleef je opeenvolgend alle shows die gebracht worden door professionele acteurs. Elk kwartier vertrekt een nieuwe tour die je al wandelend aflegt. The Amsterdam Dungeon is minder geschikt voor kleine kinderen aangezien de 11 shows als gruwelijk en angstaanjagend ervaren kunnen worden. Kinderen onder de 12 jaar moeten daarom onder begeleiding zijn van iemand die 16 jaar of ouder is.

De adviesleeftijd voor toegang is 10 jaar. Geen enkele tour is dezelfde aangezien elke bezoeker door middel van reactie en interactie een invloed heeft op het verloop en de beleving van het spektakel! Als je graag verrast wordt en van humor en sfeer houdt, zal je geen spijt krijgen van je bezoek.

Nieuwe shows zijn nu te zien en de traditionele shows werden verbeterd. Terwijl je de daver op het lijf krijgt, zul je je ook krom lachen en uitermate amuseren.

Amsterdam Dungeon

De verschillende shows.

Enkele van de shows zijn: de martelkamer, de martelaar, de Spaanse Inquisitie, heksenverbranding, het labyrint, zwarte Jan en moord op de Zeedijk. De tour met verschillende shows doet je niet alleen beven. Je leert er ook nog iets van bij. Zo hoor je voorbeeld voetstappen bij de show ‘de martelkamer’, is het donker, zie je lijfstraffen in praktijk en kom je oog in oog te staan met de sadistische beul. Uit dit toneelstuk leer je hoe gruwelijk en genadeloos de lijfstraffen in de gouden eeuw waren, weet je hoeveel geluk je hebt dat je zelf niks op je kerfstok hebt en zie je hoezeer de mens kan lijden door het lijden dat hij vreest.

Elke tour duurt gemiddeld 80 minuten. De eerste tour start doorgaans tussen 10u30 en 11u terwijl de laatste tour meestal vertrekt omstreeks 16u30 of 18u. The Amsterdam Dungeon is gelokaliseerd in hartje Amsterdam. Jammer genoeg is er daarom geen parkeerplaats voorzien. De dichtstbijzijnde parkeergarage ligt op 5 minuten ver. The Amsterdam Dungeon bevindt zich op 15 minuten wandelafstand van het Centraal Station van Amsterdam en is bereikbaar met verschillende trams.

Tickets bestellen >>

Adres
The Amsterdam Dungeon
Rokin 78
1012 KW Amsterdam

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met Amsterdam Dungeon? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Bekijk hier alle pretparken en uitjes.

Last updated: woensdag 26 juni 2019

Spaarnwoude

Vakantiepark Spaarwoude is een echt familiepark met voor ieder wat wils. Je kunt er zwemmen, kanoën, klimmen, golfen en meer.

Vakantiepark Spaarwoude ligt op een half uur rijafstand van Amsterdam Dungeon.

Hotels Amsterdam

Amsterdam heeft verschillende hotels waar je kunt verblijven. Vergelijk de verschillende hotels met elkaar.

Geniet van het voordeel dat Amsterdam Dungeon op een steenworp afstand kan liggen. Combineer je bezoek met andere bezienswaardigheden in Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares