Airborne museum

Informatie over het Airborne Museum. Een mooi dagje uit.
Het Airborne Museum Hartenstein is gevestigd in Oosterbeek en vertelt en verbeeldt het verhaal van de Slag om Arnhem in september 1944. Het historisch museum is opgericht in 1949 en gevestigd in het toenmalige hoofdkwartier van het Britse leger. Het Airborne Museum bezit een brede collectie met wapens uit de Tweede Wereldoorlog, soldatenkleding, interview met betrokkenen en video- en fotomateriaal. Uniek is de veelzijdigheid van het Airborne Museum, niet alleen qua verzameling, maar ook qua perspectief: het museum laat niet alleen de geallieerde visie zien, maar ook het Duitse perspectief en het lot van de burgers in en rond Arnhem. Een totaal verhaal dus!

Bekijk hier de tickets >>

Topstukken, tentoonstellingen en activiteiten in het Airborne museum.

Airborne Museum Hartenstein heeft een aantal topstukken en tentoonstellingen die je als bezoeker niet mag missen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Airborne museum

    Bron: https://www.airbornemuseum.nl/

    De Airborne Experience laat je als bezoeker virtueel in de schoenen van een militair treden. Ervaar zelf hoe het was om soldaat te zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog!

  • Hall of Fame – een vrij nieuw onderdeel van het museum. In de Hall of Fame maak je als bezoeker kennis met de belangrijkste kopstukken en hoofdpersonen uit de Slag bij Arnhem.
  • Diorama’s – In het museum zijn diverse diorama’s te zien, waarin je levensecht kennismaakt met het leven in oorlogsgebied tijdens de jaren 1940. Qua thematiek wisselen de diorama’s als wisselende tentoonstellingen, maar de thema’s zijn altijd indrukwekkend. Denk aan een medische post, scènes uit veldslagen en diorama’s met beroemde personen uit de Slag bij Arnhem.
  • Bezoek ook het leerzame en spannende informatiecentrum Airborne at the Bridge. Hier valt veel te leren en zien over de beruchte Slag bij Arnhem. Het infocentrum bevindt zich nabij het museum, aan de Arnhemse Rijnkade recht tegenover de John Frostbrug.
  • Vaste tentoonstelling – De vaste tentoonstelling in Museum Airborne voert je langs de slag om Arnhem in negen dagen. Je herbeleeft deze Slag via foto’s, geluid- en beeldmateriaal en verhalen en voorwerpen.

Bezoek en ervaar het Airborne Museum in Arnhem. Laat je als volwassene meeslepen naar de spannende en ellendige tijd van de Tweede Wereldoorlog. En laat jouw kinderen ervaren dat vroeger niet altijd alles beter was dan tegenwoordig.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met het Airborne museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Meer musea.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Airborne museum
4.5 met 2 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.