Airborne museum openingstijden

Informatie over het museum, o.a. de openingstijden.
Het Airborne (Hartenstein) Museum bevindt zich nabij Arnhem, in de plaats Oosterbeek. in het museum, enkele jaren na de oorlog opgericht, staat als thema de beruchte Slag om Arnhem centraal. Sinds 1978 is de collectie gevestigd in het pand Hartenstein, een historisch pand dat eind zeventiende eeuw of begin achttiende eeuw is gebouwd. Wie een bezoek brengt aan de imponerende collectie van het museum, moet zeker ook langs het Airborne War Cemetery gaan, dat vlak bij Hartenstein ligt. Lees hieronder meer over de openingstijden en het museum.

Bekijk hier alle informatie >>

De openingstijden en meer:

Airborne museum openingstijden

Bron: https://www.airbornemuseum.nl/contact

Wat is er in het Airborne Museum allemaal te beleven?
De Slag om Arnhem was door de geallieerden bedoeld om een gat te slaan in de Duitse linies door de verkeersbrug bij Arnhem in bezit te nemen, om daarna te kunnen doorstoten naar Duitsland. Daarom weren er tijdens de Slag 10.000 parachutisten ingezet, die rond Arnhem gedropt werden. De operatie mislukte grotendeels. In de collectie is veel te zien wat met de Slag om Arnhem te maken heeft, zoals:

  • De tijdelijke tentoonstelling Het Netwerk, tot 1 maart 2019 te zien, vertelt drie verhalen van verzetslieden. Vaker dan gedacht betrof het jonge mensen, tieners nog. De tentoonstelling is interactief, met geluidsfragmenten, filmmateriaal, voorwerpen, et cetera, zodat de verhalen heel dichtbij komen. ook kinderen raken onder de indruk van de spannende belevenissen van de drie verzetsfiguren uit Het Netwerk.
  • Bezienswaardigheden – In het museum zie je overal indrukwekkende objecten die met de Slag bij Arnhem te maken hebben. Zoals militaire kleding, foto’s, filmmateriaal, pistolen en geweren, militaire vervoersmiddelen, et cetera.
  • Diorama’s – In het museum zijn twee diorama’s te zien. Dit zijn levensechte uitstallingen waarin een belangrijke generaal en officier uit de Slag bij Arnhem met kleding en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld worden.
Openingstijden van het Airborne Museum

Het Airborne Museum is een must voor jong en oud. Wil je dit museum bezoeken, dan kan dat van maandag tot en met zondag tussen 10.00 uur en 17.00 uur. Op 24 & 31 december is het Airborne Museum open van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt niet in heet Airborne Museum terecht op 25 december en 1 januari.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met de openingstijden van het Airborne museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Airborne museum openingstijden
4.9 met 7 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.