Airborne museum drukte

Wanneer bezoek je het best het Airborne Museum? Lees in dit artikel meer over de drukte in het museum.
In het Airborne Museum ontdek je alles over de beroemde slag om Arnhem. In de tweede wereld oorlog vond er in september 1944 een luchtlanding en veldslag rondom Arnhem plaats. Aangezien dit de grootste slag op Nederlands grondgebied was in deze oorlog, is de slag de geschiednis boeken ingegaan. Maar wat gebeurde er nou exact die dag? En wat moeten soldaten ervaren hebben tijdens deze slag? Hoe was het voor de inwoners? En hoe is de tegenstander er vanaf gekomen? Het Airborne museum toont dit allemaal in een diorama en in een interactieve tentoonstelling. Stap voor stap word je meegenomen door deze periode in de geschiedenis. Momenteel vind je naast deze tentoonstelling ook een tentoonstelling over het verzetsnetwerk rondom de slag om Arnhem. Het is verstandig om van te voren de dag naar het Airborne museum goed te plannen. Hierbij een aantal handige tips om jouw bezoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Hier ontdek je van hun rol was, en hoe zij de slag ervaren moeten hebben.

Bekijk hier meer info en tickets >>

Alles over de drukte in het Airborne museum.

Airborne museum drukte

Bron: https://www.nmm.nl/plan-je-bezoek/

In het museum kan het druk zijn. Omdat je in een rustig museum vaak meer ziet en ervaart, hebben wij tips voor een rustig museum bezoek op een rijtje gezet:

  • Het museum is in het weekend, tijdens schoolvakanties en op woensdagmiddag het drukst. Dit komt omdat kinderen dan vrij zijn van school.
  • Het Airborne Museum is elke dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Ruimte genoeg dus om buiten de drukke momenten het museum te bezoeken.
  • Er worden regelmatig evenementen gehouden in het museum. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lezingen, speciale zondagen voor senioren en ooggetuigen verhalen. Evenementen zijn natuurlijk hartstikke leuk om te bezoeken en vanzelfsprekend komt daar een hoop publiek op af. Voor een rustig museum bezoek is het handiger om niet op de dagen van de evenementen te komen.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met de drukte in het Airborne museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Airborne museum drukte
4.6 met 7 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.