Afrika – de bakermat van de mensheid. Het continent staat bekend om zijn prachtige natuur en tragisch genoeg om zijn armoede, maar Afrika veel meer, en niet in een woord te omschrijven. Het Afrika Museum, gevestigd in Berg en Dal, Nijmegen, heeft als missie de kennis en betrokkenheid over/bij het continent te vergroten. Middels informatieve tentoonstellingen in het binnen- en buitenmuseum leer je meer over de manieren van leven van vijf volkeren uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Bovendien is dit de plek om meer te weten te komen over het Nederlandse slavernijverleden.

Bekijk hier de goedkope tickets >>

Traditionele objecten in het binnenmuseum van het Afrika museum.

Afrika museum

Bron: https://www.afrikamuseum.nl/nl

Bekijk in het binnendeel traditionele Afrikaanse objecten en aanschouw ook de diversiteit van hedendaagse Afrikaanse kunst. In de vaste collectie tref je beelden uit zowel het Tropenmuseum, het Volkenkunde Museum Leiden en het Wereldmuseum Rotterdam aan. Je vindt er maskers en objecten die door stammen in rituelen gebruikt werden, beeltenissen van voorouders, en traditionele sieraden. Het museum is beiden educatief en een waar feest voor het oog! Ook wordt er aandacht besteed aan het Afrikaans diaspora: de Afrikanen die via slavenschepen naar het Caribisch gebied werden getransporteerd om generaties lang in slavernij voort te bestaan.

Bekijk ook zeker de tentoonstelling Afrotopia. Uit honderden inzendingen van Afrikaanse kunstenaars zijn alleen de veertig beste fotowerken geselecteerd. De tentoonstelling is een verzameling van politiek geengagement en persoonlijke beleving. Elke kunstenaar geeft op een andere manier verbeelding aan de complexe relatie tussen identiteit en zijn verhouding tot de buitenwereld.

In het buitenmuseum

Ben je benieuwd naar de traditionele architectuur van vijf Afrikaanse volkeren? In het buitenmuseum zie je traditiegetrouwe woningen en gebouwen met gemeenschappelijke of politieke functies. Je leert hier meer over het hoe en waarom achter de leefstijl van de volkeren. In de groene oase van het kinderbeeldenbos staan metershoge standbeelden van dieren waar kinderen in kunnen klimmen.

Het Afrika Museum is van dinsdag tot en met zondag geopend, van 10 tot 17 uur.

Bekijk hier meer informatie >>

Meer leuke uitjes? Klik hier.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met het Afrika museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Afrika museum
4.6 met 5 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *