Over het Afrika Museum, met korting naar het museum?
Het Afrika Museum is een museum dat gevestigd is in de plats Berg en Dal in Gelderland. Het museum bestaat sinds 1954. Het was opgericht door de Katholieke Kerk, met als doel om paters die als missionaris naar Afrika gingen voor te bereiden op de cultuur en de mensen die zij in Afrika zouden ontmoeten. In 1956 werd het Afrika Museum een aparte en zelfstandige stichting en kwam er ook een nieuwe huisvesting bij in de tuin naast het museumgebouw. De huidige collectie van het Afrika Museum bestaat uit voorwerpen en objecten uit met name de negentiende eeuw, maar ook uit een schitterende verzameling van de mooiste hedendaagse Afrikaanse kunst. Lees hieronder meer over het Afrika museum en de kortingen.

Bekijk het hier >>

Met korting naar het museum. Wat zijn de topstukken?

Wie het Afrika Museum bezoekt, kan genieten van onder meer de volgende prachtattracties en activiteiten in dit museum:

  • Afrika museum korting

    Bron: https://www.afrikamuseum.nl/nl/over-afrika-museum

    Vaste collectie – In de vaste tentoonstelling vind je de mooiste voorwerpen, zoals Afrikaanse dansmaskers, kleding die men droeg en draagt en allerlei kunstobjecten, waaronder voorouderbeelden en krachtbeelden.

  • Buitenmuseum – Naast een binnenmuseum, heeft het Afrika Museum een buitengedeelte. Hier kun je van alles leren over de oude architectuur van vijf volken, afkomstig uit de landen Benin, Ghana, Mali, Lesotho en Kameroen. Ook kun je hier lekker een drankje en hapje doen op een terras of, bij goed weer, zelf lekker picknicken.
  • Kinderbeeldenbos – Zeer onderhoudend voor kinderen is het gave Kinderbeeldenbos. Hier vinden ze allerlei Afrikaanse dieren die in mythen voorkomen. Kinderen kunnen kennismaken met deze dieren door er op te spelen en klimmen.
  • Reis door Oost-Afrika – Deze vaste tentoonstelling laat de bezoeker kennismaken met het leven in en de culturen van Oost-Afrika.
  • Religie & samenleving – In de expositie Religie & samenleving maakt de bezoekers kennis met de uiteenlopende religies uit Afrika en de rituelen, geloofsovertuigingen van de aanhangers van die geloven. Leerzaam en boeiend!

Bekijk het de tickets >>

Een bezoek meer dan waard.
Als je niet al van Afrika houdt, van de gevarieerdheid aan culturen en het enthousiasme van de mensen op dat continent, ga je het wel doen nadat je het Afrika Museum hebt bezocht. Het Afrika Museum is een bezoek meer dan waard!

Heb jij een korting gevonden? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met kortingen voor het Afrika museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Afrika museum korting
4.7 met 20 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *