Afrika museum drukte

Wanneer kan je het best het Afrika museum bezoeken? Op welke dagen is het minder druk?
Bij Nijmegen ligt een bijzonder museum waar je meer leert over leven en mensen in Afrika. Het museum is opgedeeld in twee gedeeltes: een binnen en een buiten gedeelte. In het gedeelte binnen, zie je veel Afrikaanse objecten. Deze objecten vertellen meer over het leven en de mensen in Afrika. Je vindt hier zowel traditionele als hedendaagse voorwerpen. In het buitengedeelte van het museum, ontdek je vooral veel over de traditionele architectuur van vijf volkeren. De volkeren komen uit Ghana, Kameroen, Benin, Lesotho en Mali. Hoewel er veel verschillen te vinden zijn, hebben de volkeren ook veel overeenkomsten. Momenteel is er ook nog een tentoonstelling te zien over de makers en dragers van bijzondere sieraden. In deze tentoonstelling wordt getoond hoe sieraden in het verleden en heden, gemaakt en gedragen worden.

Bekijk hier de tickets >>

Wanneer is het druk in het Afrika museum?

Afrika museum drukte

Bron: https://www.afrikamuseum.nl/nl/plan-je-bezoek-in-het-afrikamuseum/openingstijden-en-prijzen

Natuurlijk is een bezoek aan het Afrika museum het aller leukst, als je het goed gepland hebt. Houd bijvoorbeeld rekening met openingstijden, reistijd, maar ook met drukte. Hierbij een aantal tips bij het plannen van jouw bezoek:

  • Omdat het museum ook populair is bij kinderen, zal het hier het drukst zijn tijdens schoolvakanties en in het weekend. Als je het museum buiten deze momenten bezoekt, weet je zeker dat je op jouw gemak het museum kan bewonderen.
  • Het Afrika museum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.
  • Wil je meer weten over al het moois wat te zien is in het museum? Dan kan je gebruik maken van een audiotour. De tour is gratis verkrijgbaar bij de kassa van het museum.
  • Een kaartje kost voor een volwassene 14 euro. Je kan de tickets online aanschaffen. Dit scheelt je weer in de rij staan bij de kassa! Bij het Afrika museum krijg je gratis toegang met een museumkaart. Bekijk voor informatie over gratis toegang met andere kaarten de website.

Op welke dag ben jij geweest en was het toen druk? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Correcties, opmerkingen en vragen kunnen hieronder achtergelaten worden. Nuttig artikel dat te maken heeft met de drukte in het Afrika museum? Deel dit dan op social media, je website en/of blog. Op deze manier kunnen we dit artikel beter maken.

Last updated: vrijdag 15 februari 2019
Afrika museum drukte
4.7 met 6 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.