De leukste pretparken in Nederland

Speelstad Oranje

Helaas is Speelstad Oranje gestopt. Wel zijn er plannen om van Speelstad Oranje een pretpark voor 18+ te maken. Wanneer dit gebeurd is nog niet bekend.

Wil je een dagje spelen en razen met de kinderen, maar is het te slecht weer? Geen probleem bij Speelstad Oranje waar alles overdekt is.

Speelstad Oranje heeft zijn naam te danken aan het dorp Oranje waar het park staat. Speelstad Oranje is gevestigd in een oude aardappelfabriek. Hennie van der Most is de eigenaar van het park. Hij staat erom bekend dat hij oude panden op koopt om hier iets voor recreatie in te vestigen.

Naast speelstad Oranje is hij ook eigenaar van:
Preston Palace, dit was ooit een ziekenhuis. Nu is het een hotel met veel recreatiemogelijkheden Wunderland Kalkar en Kernie’s familiepark, ooit was deze omgeving bedoeld als kerncentrale. De kerncentrale is nooit geactiveerd. Nu is het een buitenpretpark met daaromheen een hotelcomplex waar alles all-inclusive is

Attracties
Net zoals bij een buitenpretpark zijn er in dit binnenpretpark verschillende attracties waar zowel jong als oud blij van wordt.

Een aantal van de attracties in speelstad Oranje:
-Reuzenrad
-Piratenschip
-Spaceshuttle
-Rudcars
-Flying cars
-Kinderdisco
-Bioscoop
-Kano baan
-Achtbaan the Wacky Worm
-Monorail
-Traintje op rails
-Verschillende draaimolens

Als je iets wilt eten en drinken moet je in speelstad oranje met muntjes betalen. Deze kun je bij een aantal automaten kopen. Je mag ook zelf eten en drinken meenemen.

Is het rustig in het park? Dan rijden de attracties met een aangepast schema.

Arrangementen
Er zijn verschillende arrangementen waarbij je naast spelen in het park iets extra’s hebt. Zoals eten in het buffetrestaurant op zondag of pannenkoeken eten op woesdag en vrijdag. Naast deze twee arrangementen heb je ook
-Schmink feestje
-Superspeelstad feestje
-High tea arrangement
-Entree compleet
-Country en Western avond
-Caribische avond
-Las Vegas/Maffia avond
-Brul feestarrangement
-Groepsarrangement
-Lukkie’s feestarrangement
-Speelse aanbieding

En natuurlijk kun je ook je kinderfeestje vieren in speelstad Oranje.

Openingstijden
Het park is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00

Adres
Oranje 8
9416 TC Oranje (Midden-Drenthe)
Telefoon: 0592 458080
E-mail: info@speelstadoranje.nl